Väike Aleksander ministrile: tahan varem kooli minna, sest mul pole muhvigi teha! Loe Mailis Repsi vastust! (9)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Repsi vastus väikesele Aleksandrile
Mailis Repsi vastus väikesele Aleksandrile Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Mõnda aega tagasi saatis väike Aleksander haridus- ja teadusminister Mailis Repsile kirja, kus soovis, et kool algaks juba augusti algusest. 

Minister Mailis saatis talle sel nädalal vastuse, kus selgitas, et traditsiooniliselt algab meil kool tarkusepäeval, 1. septembril ning lisas, et kooli alguse aega saame muuta siis, kui suurem osa lastest ja nende vanematest seda soovivad ja sellega nõus on, seisab Haridus- ja Teadusministeeriumi Facebooki lehel.

Aleksander avaldas juuli lõpus soovi, et kool algaks juba 1. augustil, öeldes, et «tal pole muhvigi teha».

Minister Reps kirjutas:

«Hea Aleksander! Aitäh, et meile kirjutasid. See on tore, et ootad kannatamatult kooliminekut. Eestis on juba ammustest aegadest traditsiooniks olnud ja ka seadusesse kirja pandud, et kool algab tarkusepäeval, 1. septembril. Samuti on kokku lepitud, et koolis on iga seitskme-kaheksa nädala õppetöö järel vaheaeg, et õpilased ei väsiks ja saaks puhata. On ju õppimine tõsine töö.

Selleks, et lapsed saaksid järgnevaks kooliaastaks uut energiat koguda, on suvevaheaja pikkuseks kokku lepitud vähemalt kaheksa nädalat.

Suvi on ju tore - saab palju õues olla, sõpradega mängida, lugeda, ujuda, vanavanemaid ja sugulasi külastada, reisida ja muud põnevat ette võtta. Paljude laste arvates võiks suvevaheaeg veelgi pikem olla. Kooli alguse aega muudame siis, kui suurem osa lastest ja emadest-isadest seda soovivad ja sellega nõus on. 

Ootame ka Sinu poolseid uusi tähelepanekuid kooliaasta kohta.

Lugupidamisega,

Mailis Reps, minister.»

Elu24 rõõmustab koos Aleksandriga, sest 1. september on juba sel nädalal!

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles