Printsess Diana astroloog: nägin tema tähte kustumas, kuid mitte surma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Diana mõni aeg enne oma surma
Printsess Diana mõni aeg enne oma surma Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Briti printsess Diana suri 31. augustil 1997. aastal Prantsusmaal Pariisis autoõnnetuses saadud vigastuste tagajärjel ning enne seda olevat astroloog Debbie Frank näinud ta sünnikaardilt, et Diana «täht kustub», kuid ta ei arvanud, et see on surm, vaid elus uus lehekülg.

Frank sõnas nüüd, et mõni aeg enne saatuslikku õnnetust oli ta printsess Diana kutsel Kensingtoni palees ja nad vaatasid ta sünnikaarti, mis astroloogi sõnul ei näidanud ainult head, vaid ka seda, et on oodata dramaatilist sündmust, edastab Daily Mail.

Printsess Diana kirjutuslaud ja isiklikud esemed Kensingtoni palees
Printsess Diana kirjutuslaud ja isiklikud esemed Kensingtoni palees Foto: TOLGA AKMEN/AFP/Scanpix

Astroloogi ja printsessi koostöö sai alguse 1989. aastal ja kestis ta surmani 1997.

Franki sõnul vaatas Diana ta sünnikaardil olevat negatiivset läbi positiivse külje. Kaart näitas juba varem nii probleeme ta abikaasa, prints Charlesiga, suhteprobleeme pärast prints Williami ja prints Harry sündi, nende lahutust 1996. aastal ning Charlesi salakallima Camilla Parker-Bowlesi pidevalt kohalviibimist.

Prints Charles ja Cornwalli hertsoginna Camilla. Nad abiellusid 2005
Prints Charles ja Cornwalli hertsoginna Camilla. Nad abiellusid 2005 Foto: National News/©National Pictures / TopFoto/Scanpix

«Kui ma talle viimast korda kaarti lugesin, siis oli seal negatiivse ja ootamatu kõrval ka positiivset. Ta oli vaba teda pikka aega kurnanud abielukohustustest, tal oli kaks toredat poega, keda ta väga armastas ja ta oli enda kõrvale õige mehe leidnud. Samuti pakkus talle rahuldust töötamine heatahte saadikuna, kuid ta sünnikaart ei viidanud otse, et dramaatiline sündmus on tema surm,» sõnas astroloog.

Printsess Diana oma kahe pojaga, paremal prints William ja vasakul prints Harry
Printsess Diana oma kahe pojaga, paremal prints William ja vasakul prints Harry Foto: Martin Keene/PA Wire/PA Images/Scanpix

Diana uskus astroloogiasse ja lasi astroloogil oma sünnikarti tõlgendada alati enne suuri sündmusi või avalikke etteasteid, kuid ka siis kui ta oli segaduses ja õnnetu.

Diana üritas oma astroloogi abil saada selgust ka selles, milline on tema mehe, prints Charlesi  ja Camilla Parker-Bowlesi suhe.

Franki sõnul helistas Diana talle vahel kümneid kordi päevas, et nõu küsida. Seda eriti ajal, mil Diana andmetel veetis ta mees aega oma salakallima Camillaga.

Astroloogi sõnul helistas printsess Diana talle 1991. aastal Kreeka ranniku lähedalt jahilt, kui tema ja prints Charles olid oma teisel mesinädalal. Prints Charles ei olevat Dianale tähelepanu pööranud, vaid luges raamatuid, võttis päikest ja helistas salaja Camillale.

Prints Charles ja printsess Diana (1992) / Scanpix
Prints Charles ja printsess Diana (1992) / Scanpix Foto: SCANPIX

Astronoomi teatel sundis kuninganna Elizabeth I Charlesi ja Dianat teesklema, et nende suhtes on kõik korras, kuid see hävitas Dianat nii vaimselt kui füüsiliselt.

Franki sõnul näitas viimane kaardivaatamine printsessile ja ta ärimehest kallimale Dodi al-Fayedile ootamatust, kuid astronoomi arvates oli see viide ootamatule õnnele, mitte nende hukkumisele.

Pariisi Pont d’ Alama silla tunnelis 31. augustil 1997 aset leidnud õnnetuses hukkusid koheselt autojuht Henri Paul ja Dodi al-Fayed, printsess Diana sai raskelt vigastada ja ta suri haiglas. Õnnetusest jäi ainsana ellu Diana ihukaitsja Trevor Rees-Jones, kellel oli turvavöö kinni kui 105 kilomeetrit tunnis sõitnud masin vastu sillaposti põrkas.

Pariisi Pont d' Alma silla tunnel, kus 31. augustil 1997 saatuslik õnnetus juhtus
Pariisi Pont d' Alma silla tunnel, kus 31. augustil 1997 saatuslik õnnetus juhtus Foto: JACQUES DEMARTHON/AFP/Scanpix
Printsess Diana mälestamine Pariisis
Printsess Diana mälestamine Pariisis Foto: JACQUES DEMARTHON/AFP/Scanpix

Printsess Diana ja prints Charles olid abielus 1981 – 1996.

Printsess Diana ja prints Charles / Reuters/AFP/AP/SCANPIX
Printsess Diana ja prints Charles / Reuters/AFP/AP/SCANPIX Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Meedias ja sotsiaalmeedias levivad printsess Diana surma kohta mitmed vandenõuteooriad. Kaks kõige populaarsemat on, et kuninganna Elizabeth II andis Briti salateenistusele käsu Diana kõrvaldada ja Diana pidi surema, et prints Charles saaks abielluda oma salakallima Camilla Parker-Bowlesiga. 

Printsess Diana mälestamine ta kunagise kodu Kensington palee juures
Printsess Diana mälestamine ta kunagise kodu Kensington palee juures Foto: Isabel Infantes/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles