Kümme aastat tagasi kadunud Madeleine McCanni jaoks on koolis koht

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madeleine McCann enne kadumist
Madeleine McCann enne kadumist Foto: Steve Parsons/PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti tüdruk Madeleine McCann kadus 3. mail 2007. aastal Portugalis  Algarves Praia da Luzis, kus ta koos perega puhkusel oli ning tüdrukut, kes oleks praegu 14-aastane, ei ole seni leitud.

The Suni teatel algab Madeleine’i kaaslastel kool homme, 29. augustil ning Madeleine’ile on samuti koht, sest õpetajad loodavad, et ta on elus.

Madeleine McCann käis enne kadumist Leicesteris De Lisle College’i eelkoolis ja selle kooli õpetajad ei ole kaotanud lootust, et laps leitakse ning ta saab oma haridusteed jätkata.

Briti politsei küsis selle aasta kevadel valitsuselt raha, et teha veel viimane pingutus Madeleine McCanni saatuse kindlakstegemiseks.

Madeleine McCann kolmeaastasena ja koos isaga kaheksakuusena
Madeleine McCann kolmeaastasena ja koos isaga kaheksakuusena Foto: Steve Parsons/PA Wire/PA Images/Scanpix

Politsei on aastate jooksul saanud tüdruku kohta maailma eri paikadest vihjeid, kuid mitte ükski neist ei ole viinud tema leidmiseni.

«Ta oleks nüüd kümnendas klassis ja õpetajatel oleks hea meel, kui ta homme kooli läheks. Politseil, tüdruku vanematel Kate ja Gerry McCannil ja meil ei ole mingeid tõendeid, et ta on surnud,» sõnas kooliga seotud pastor Rob Gladstone.

Madeleine McCann politsei töödeldud fotol, milline võib ta nüüd välja näha / Handout/Reuters/Scanpix
Madeleine McCann politsei töödeldud fotol, milline võib ta nüüd välja näha / Handout/Reuters/Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Pärast Madeleine McCanni kadumist hakati ta vanemaid süüdistama lapse surma varjamises ning Portugali endine politseinik ja nüüdne eradetektiiv Concalo Amaral kirjutas ja andis sel teemal välja raamatu «A Verdade da Mentira» («Tõde vale kohta»). McCannid kaebasid portugallase kohtusse, kuid kohus ei keelanud ta raamatu müüki.

Kate ja Gerry McCann
Kate ja Gerry McCann Foto: Darren Staples/Reuters/Scanpix

Vanemate teatel ei soovi, et nende kaksikutest poeg Sean ja tütar Amelia, kes on nüüd 12-aastased, kasvaksid üles viha ja süüdistuste varjus.

Sean ja Amelie McCann õpivad De Lisle College’is, kus oodatakse ka nende vanemat õde Madeleine McCanni.

Kate ja Gerry McCann loodavad, et tütre kadumine laheneb ja nad saavad ta tagasi. Vanemad ei usu, et tütar on surnud, vaid ta langes lapseröövijate kätte, kes võisid ta müüa näiteks USAsse mõnele jõukale lasteta paarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles