Ameeriklannast maratoonar «mikropükstest»: see ei ole minu probleem, kui mehed neid märkavad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laurah Lukinist tehtud foto Facebookis
Laurah Lukinist tehtud foto Facebookis Foto: facebook.com

Sotsiaalmeedias levivad fotod ameeriklannast Laurah Lukinist, kes kandis Florida Miami poolmaratoni läbides väga lühikesi ja liibuvaid pükse, mis ristiti «mikropüksteks».

Innuka jooksuharrastaja ja Cincinnati ülikooli meditsiiniteadlase Lukini sõnul ei teadnud ta mõnda aega, et ta püksid on hakanud «oma elu elama» ja temast on Facebookis «kuulsus» saanud.

Laurah Lukinist tehtud foto Facebookis
Laurah Lukinist tehtud foto Facebookis Foto: facebook.com

Lukin hakkas siis uurima, et keda ta püksid häirisid ja miks ta nende tõttu kriitika alla sattus. Ta leidis eest kümneid ründavaid ja solvavaid kommentaare ning ta otsustas solvajatele vastata, tahtes spordirõivaste valikut selgitada.

Dave Alzayeri kommentaar oli, et naisjooksjad langevad vägistajate ohvriks just väikeste ja liibuvate pükste kandmise tõttu.

Lukin kirjutas pärast selle lugemist hoopis teistsuguse vastuse, kui ta alguses plaanis: «Olen pettunud, et see mees võttis jutuks minu spordirõivastuse. Samas on ilmunud palju pilte maratoni jooksnud meestest, kes ei kanna särki, kellel on väga lühikesed või väga liibuvad püksid. Mitte keegi neist ei meelita vägistajat ligi, kuid mina väidetavalt meelitan».

Naine lisas, et see ei ole tema probleem, kui mehed ta rõivaste tõttu kiusatusse satuvad ning pükste pikkust ei saa seostada seksikuse, seksile kutsega ja seksiga nõustumisega.

«Kas naised peavad vastutama selle eest, mis meeste peas toimub ja ka selle eest, et mehed võivad olla seksuaalselt ohtlikud? Naised ei pea riietama end meeste ettekirjutustele vastavalt,» teatas jooksja.

Lukin kirjutas naiste spordiriietuse teemal ajakirjas Runners World, kuna tema sõnul on tegemist probleemiga, millest ei saa mööda vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles