Päästjad leidsid Texase üleujutusalalt kolmeaastase tüdruku, kes hoidis kinni oma ema surnukehast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutusest päästetud laps
Üleujutusest päästetud laps Foto: JONATHAN BACHMAN/REUTERS/Scanpix

USA Texase osariiki tabas möödunud nädala lõpul orkaan Harvey, millele järgnes paduvihm, mis tõi kaasa ulatusliku üleujutuse ja vähemalt 31 inimese surma.

Kagu-Texase Beaumonti politsei teatel leidsid nad vihmaveega üleujutatud kanalist naise surnukeha, naisest hoidis kinni ta kolmeaastane tütar, edastab The Telegraph.

Päästeoperatsioon Texase üleujutusalal
Päästeoperatsioon Texase üleujutusalal Foto: Ryan Pelham/AP/Scanpix

Politsei sõnul hukkus tulvavees 41-aastane Colette Sulcer, ta tütar jäi ellu ja viidi hüpotermia tõttu haiglasse.

Politseinik Haley Morrow teatel oli ema surnukeha kõhuli, tütar oli ema seljal.

«Kujutan ette, mis seal aset leida võis. Ema üritas oma väikest tütart tulvaveest päästa, pannes ta oma kukile. Ema jõud lõppes otsa ja ta ei jõudnud kuivale alale, õnneks jäi tütar ellu,» lisas politseinik.

Uurimine näitas, et Sulcer oli eile oma autoga Beaumonti ühel parkimisplatsil, mille tulvavesi üle ujutas ja ta üritas sealt pääseda.

Päästeoperatsioon Texase üleujutusalal
Päästeoperatsioon Texase üleujutusalal Foto: JONATHAN BACHMAN/REUTERS/Scanpix

Ilm oli eile Beaumontis väga halb, ühes tunnis sadas umbes viis sentimeetrit vihma ja tuule kiirus ulatus 60 kilomeetrini tunnis.

Ühe pealtnägija sõnul nägi ta naist koos väikese tütrega, nad üritasid kuiva kohta pääseda, kuid sattusid üleujutatud kanalisse, kus kiire veevool nad kaasa viis.

Politsei ja päästemeeskond tõid naise surnukeha ja ta tütre veest välja enne seda, kui vesi oleks nad kandnud ohtlikku paika, kuhu päästjad oma paadiga ei oleks saanud neile järele minna. Nad transporditi kohta, kus ootas kiirabiauto.

Politseinik Carol Riley sõnul on väike tüdruk katusmusest hästi taastunud ja ta antakse lähiajal üle elusolevatele pereliikmetele.

Alates möödunud reedest, 25. augustist on Texases orkaan Harvey tekitatud paduvihmade ja üleujutuse tõttu kaotanud elu vähemalt 31 inimest. 

Inimeste päästmine Texase üleujutusalal / Handout/Reuters/Scanpix
Inimeste päästmine Texase üleujutusalal / Handout/Reuters/Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix
Texase päästetöötajad / Handout/Reuters/Scanpix
Texase päästetöötajad / Handout/Reuters/Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix
Üleujutuses kodu kaotanud texaslannad
Üleujutuses kodu kaotanud texaslannad Foto: JONATHAN BACHMAN/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles