Video: tulvavee lõksu jäänud pagarid küpsetasid sadu leibu ja saiu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Houstoni El Bolillo Bakery
Houstoni El Bolillo Bakery Foto: facebook.com

USA Texase osariiki tabas orkaan Harvey, millele järgnesid paduvihmad ja üleujutused, mis on tekitanud palju kahju ja võtnud elu vähemalt 31 inimeselt.

Houstonis asuv El Bolillo Bakery pagaritöökoda jäi tulvavee lõksu, kuid sealsed pagarid ei andnud alla ega sattunud paanikasse, vaid käärisid käised üles ja asusid tööle, edastab The Independent.

Houstoni El Bolillo Bakery
Houstoni El Bolillo Bakery Foto: facebook.com

Pagarifirma oli katastroofi alguses Facebookis teatanud, et nad ei tea, millal saavad oma poe taas avada, samas hoiatades linlasi tulvavee eest.  

Houstoni El Bolillo Bakery postitus Facebookis
Houstoni El Bolillo Bakery postitus Facebookis Foto: facebook.com

Pagarite sõnul oli nende vahetus lõppenud, kuid nad ei pääsenud hoonest välja ja uus vahetus ei saanud tulvavee tõttu tööle tulla.

Pagarid kasutasid ligi kaks tonni erinevat jahu, et teha nii leiba, saia kui kooke. Õnneks ei olnud looduskatastroof võtnud neilt elektrit ja vett.

«Kui pagarid said aru, et on lõksus, otsustasid nad taas tööle hakata. Nad teadsid, et on palju inimesi, kes on jäänud kõigest ilma ja vajavad süüa. Nad küpsetasid sadu leibu ja saiu,» sõnas pagarifirma juht Brian Alvarado.

Seda jagati hiljem ajutistes majutuspaikades elavatele tulvavee ohvritele.

Alvarado sõnul ei lugenud nad küpsetatut üle ega ka kaalunud seda, kuid tema hinnangul võisid pagarid küpsetada leiba-saia 2000 kilogrammist jahust.

Pagarifirma avaldas Facebookis pildi, millel on näha kolme pagarit ja nende tööd.

Houstoni El Bolillo Bakery
Houstoni El Bolillo Bakery Foto: facebook.com

Pildi juures oli palju positiivseid kommentaare, kuid ka tellimusi nende toodetele.

«Just sellised inimesed teevad Ameerika suureks! Suured tänud!» oli üks kommentaar.

Teine lisas, et müts maha selliste pagarite ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles