Transsooline poiss sooritas enesetapu, sest tema õpetaja keelas tal oma valitud nime kasutada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Etherington
Leo Etherington Foto: Facebook

15-aastane Leo Etherington poos end üles, kuna tema kool keelas tal enda nime muuta. Šokeeriv on ka see, et kooli õppealajuhataja kutsub poissi Louise´iks ka pärast noormehe surma.

Suurbritannias sündinud Leo sai sündides nimeks Louise, aga avaldas oma isale, et tunneb end olevat sündinud valesse kehasse ning on tegelikult poiss, vahendab Daily Mail

Leo isa toetas oma poega igati, lubades tasuda ka poja soovahetusoperatsiooni eest, samuti oli Leol hoolivad lähedased ja sõbrad. Koolipoolset tuge aga Leo ei saanud ning kooli juhtkond keeldus tal oma nime muuta laskmast enne 16-eluaastat. 

Kooli õppealajuhataja Sharon Cromie kommenteeris juhtunut lakooniliselt: «Louise oli igakülgselt imeline inimene ja me kõik jääme teda igatsema». See väljaütlemine on paljusid Leo toetajaid vihale ajanud, kuna austusest oma õpilase vastu ei võinud kooli juhtkond isegi pärast tema surma austada poisi soovi ja teda Leoks kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles