Video: kirurg kasutas kanuud, et jõuda õigeks ajaks last opereerima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirurg Stephen Kimmel ja ta patsient Jacob Terrazas
Kirurg Stephen Kimmel ja ta patsient Jacob Terrazas Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Möödunud nädala reedel, 25. augustil tabas orkaan Harvey USA lõunaosas asuvat Texast, tuues kaasa tugeva tuule, paduvihmad ja üleujutuse.

Houstoni lähedal Websteris elava lastekirurgi Stephen Kimmeli kodu jäi praktiliselt vee alla, kuid see ei takistanud teda õigel ajal haiglasse operatsioonile jõudmast, edastab cnn.com.

Kimmel sai möödunud laupäeval kõne, et teda on vaja kiiresti operatsiooni tegema.  Mees otsustas, et ta liigub läbi pihani ulatuva tulvavee kasvõi jalgsi, kuid ta peab õigeks ajaks Clear Lake Regional Medical Center haiglasse jõudma.

Ta patsiendiks oli 16-aastane Jacob Terrazas, kellele oli vaja teha kiirkorras neeruoperatsioon.

Kirurg Stephen Kimmel ja ta patsient Jacob Terrazas
Kirurg Stephen Kimmel ja ta patsient Jacob Terrazas Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kimmeli sõnul tahtis ta kodust lahkuda autoga, kuid veehulga tõttu osutus see võimatuks. Kirurg kontakteerus haiglaga, mille esindajad omakorda helistasid päästetöötajatele, et kas nad saavad aidata kirurgil tööle jõuda.

«Liikusin mitmel viisil, esmalt  jalgsi läbi tulvavee kuni tuletõrjujateni, kellel oli kanuu. Sõitsime kanuuga, siis edasi tuletõrjujate autoga ja taas kanuuga. Igatahes need mehed teadsid, mida sellises olukorras teha ja mul ei tekkinud mõtet, et ma ei jõua kohale,» lausus kirurg

Kimmelil tuli enne haiglasse jõudmist läbida veel ligi kaks kilomeetrit jalgsi pihani ulatuvas vees.

Texase üleujutusalal ulatub vesi pihani ( Michael Ciaglo / Houston Chronicle)/Houston Chronicle via AP)
Texase üleujutusalal ulatub vesi pihani ( Michael Ciaglo / Houston Chronicle)/Houston Chronicle via AP) Foto: Michael Ciaglo/AP

Ameeriklase sõnul jõuab ta kodust autoga sõites haiglasse 10 – 15 minutiga, kuid nüüd kulus tal üks tund.

«Teadsin, et mind ootab noor patsient ja ma jõuan temani. Kõik läks nii, nagu plaanitud oli,» lausus kirurg.

Haiglasse jõudmiseks tuli raskusi ületada ka Jacob Terrazasel ja ta perel. Nad oli autos, kuid ei saanud edasi sõita, kuna 45. kiirtee oli vee all.

«Pidime kõik autost välja tulema ja jala edasi minema.  Abiks olnud parameedikud toetasid mind. Vihma sadas, olime kõik märjad ja hakkas jahe. Lõpuks saabus veoauto, millega jõudsime tuletõrjujateni, siis vahetasime autot ja tuletõrjuate abil saime haiglasse,» meenutas noormees kolmapäeval antud intervjuus.

Jacob Terrazzas ja Stephen Kimmel jõudsid samal ajal haiglasse ja poiss ei teadnud siis veel, et see on tema kirurg. Ta pidas arsti riietuse tõttu lihtsalt meheks, kes on tulnud vigastuse tõttu haiglasse abi saama.

Nooremhe sõnul tehti talle õigel ajal neeruoperatsioon, sest ta valu oli väga tugevaks läinud, kuid nüüd tunneb ta end paremini.

Haigla teatel kestis operatsioon ühe tunni, õigeaegse sekkumisega hoiti ära patsiendi tervise halvenemine ja mitme teise organi kahjustumine.

Kirurg Kimmeli teatel tuli rannavalve talle appi ja tõi ta pere üle ujutatud majast ära. Samuti sai ta teada, et ta maja kahjustused ei ole väga suured.

«Olen õnnelik, et mu perega midagi ei juhtunud, pere on kõige tähtsam,» teatas Kimmel.

Kirurg ja ta noor patsient andsid selle nädala keskel koos intervjuu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles