Video: Texase üleujutusest kassi päästma läinud mees sai elektrilöögi ja hukkus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrew Pasek
Andrew Pasek Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ameerika Ühendriikide Texase osariiki tabas möödunud nädalal orkaan Harvey, mis tõi kaas paduvihmad ja veeuputuse, võttes elu umbes 30 inimeselt ja hävitades vara.

Veeuputusalal on palju ohte, kaasa arvatud kannatada saanud elektrisüsteem ning senistel andmetel on elektrilöögi tagajärjel hukkunud üks inimene, edastab msnbc.com.

Texase üleujutusala
Texase üleujutusala Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

26-aastane Andrew Pasek läks Bear Creekis koos sõber Sean Stewartiga päästma oma õe majja kassi, kuid ta ei jõudnud sinna saades vees olles elektrijuhtmest elektrilöögi.

Andrew Pasek
Andrew Pasek Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Mehe ema Jodelle Paseki sõnul oli ta poeg vette astudes tundnud mingit lööki, mis ta pikali paiskas. Sõber Sean tahtis teda aidata, kuid Andrew oli öelnud, et sõber teda ei puudutaks, sest ka tema võib elektrilöögi saada ja surra.

«Mu poeg sai elektrilöögi ja kukkus vette. Me ei saanud talle kohe appi minna ega elustada, sest ka meie oleksime vees saanud elektrilöögi. Andrew surnukeha jäi vette rohkem kui üheks tunniks, sest alles siis sai energiafirma voolu välja lülitada. Lõpuks saime ta veest ära tuua,» teatas ema.

Jodelle Paseki sõnul ei oodanud ta, et see tema pojaga juhtub, kuid ta oli elektriohust teadlik.

Ameeriklanna hoiatas kaaskodanikke, et nad oleksid vette minnes ettevaatlikud, kuna ka teistes paikades võib samasuguseid juhtumeid ette tulla.

Texase üleujutusala
Texase üleujutusala Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Elektrilöök on tugeva elektrivoolu läbiminek inimese või looma kehast, tekitades lihaste kokkutõmbeid.

Vesi juhib elektrit  selle tõttu, et temas on lahustunud sooli. Destilleeritud ehk täiesti sooladeta vesi elektrit ei juhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles