Margit ei pelga ennast nõiaks nimetamast

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarokaartide ladumine
Tarokaartide ladumine Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Seekordses TV3 saates «Eesti nõiad» jutustas oma elust ja kogemustest noor sensitiiv Margit.

33-aastane naine nimetab ennast nõiaks seda pelgamata. Tegelikult võib teda nimetada ka massööriks, hingeterapeudiks, psühholoogiks ning loomulikult mitut muudki moodi.

Kui Margit väike oli, siis tema vanemad arvasid, et tüdruk mõtleb kõik välja, mida näeb. Aga tema jaoks oli see reaalsus.

16-aastasea sattus tema ellu pöördepunkt, kui luges raamatukogus Vene sensitiivi loengust. Huvi nagu oli, mis sundis teda ka kohale minema. Alguses tundus mehe jutt suhteliselt arusaamatu ning uskumatu. Kui aga lõpus mindi meditatsiooniseansi juurde, oli Margitil sellest hiljem väga raske välja tulla.

«Üks hetk astus minu juurde ja midagi ta tegi, puudutas mind ning ütles, et ära ära mine,» meenutab Margit. «Hiljem rääkis ta veel, et mul on väga tugev vägi, liiga palju energiat, seetõttu oled ka haige pidevalt,» lisab naine. Mees kutsuski tüdruku enda juurde õppima, näidates harjutusi, kuidas väge suurendada ja ennast arendada.

Inimeste ravitsemisest on saanud nüüdseks Margiti põhitegevus ja enesetunne on läinud aastatega järjest paremaks. Nõid räägib, et ema poolses suguvõsas oli alati olnud väega naisi.

Margit ei anna patsiendile mitte oma energiat vaid suunab talle kosmilist väge ja jõudu. «Kui inimene saab seda juurde, siis inimene ise paigutab selle, kuhu vaja,» seletab ta.

Ta ei suuda ravida kõiki haigusi ning on hulk tõbesid, mille puhul on arsti juurde pöördumine vältimatu. Naine leiab, et alternatiivne ja tavameditsiin peaksid üksteist aktsepteerima või leidma näiteks koostöövõimaluse.

Kõige olulisem Margiti tervendamise juures on usk ja häälestus – et inimene ise usuks enda paranemise võimalikkusesse.

Temagi, nagu paljud teised nõiad, on arvamusel, et pajud haigused on enda mõtlemises kinni.

Naine kasutab ka tarokaarte. «Tarokaardid on elu lahtimõtestamisel abiks. See on nagu inimesele kinnituseks või tõestuseks. Et inimesed ei arvaks, et ma kuskilt õhust neid asju välja imen.»

«Paljast uudishimust ei ole mõtet Margitit üles otsida, peab olema ikka tõsine mure, et tema poole pöörduda,» seletab üks Margiti patsient.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles