Indrek Hargla avaldas Kirjanike Liidust välja astumise skandaalsed tagamaad (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, Eesti, 16.06.2017.
Indrek Hargla (pildil) uue raamatu, kuuenda Melchiori raamatu esitlus. Apteeker Melchior ja Gotlandi kurat.
Tallinn, Eesti, 16.06.2017. Indrek Hargla (pildil) uue raamatu, kuuenda Melchiori raamatu esitlus. Apteeker Melchior ja Gotlandi kurat. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Indrek Hargla astus Kirjanike Liidust välja ja põhjuseks oli see, et organisatsioon toetas vene rahvusest kirjanik Andrei Ivanovile Eesti kodakondsuse andmist. Mihkel Raud uuris oma autorisaates kirjanikult, kas tal on venelastega mingi üldine probleem.

«Ma astusin Kirjanike Liidust välja, sest see oli valimiste aeg ja oli selgeid märke, et selle juhtkonnas on vasakpoolseid poliitikuid, kes kasutavad kogu seda organisatsiooni enda valimiskampaania huvides. Jäi selline mulje, et kogu Kirjanike Liit on sellise vasakpoolse poliitikaga seotud. Mina astusin sealt välja, niimoodi vaikselt ja rahulikult,» rääkis Hargla.

Raud küsis kas, kas vene kirjanikule kodakondsuse andmine on vasakpoolsuse märk ja parempoolsed seda ei teeks.

«Eesti Kirjanike Liidu eesmärk on arendada Eesti kultuuri, Eesti rahvuskultuuri. Tegeleda sellega, et inimesed loeksid rohkem raamatuid; et Eestis oleks rohkem eestikeelset kirjandust; et kirjanduse väljund ühiskonna ees oleks suurem; et kirjanikel oleks rohkem võimalusi oma loomingut esitleda ja inimestel rohkem võimalusi raamatut lugeda. Sellest Kirjanike Liidu tegevuses mitte midagi ei kuule. Ainuke kord, kui Kirjanike Liit ületab uudiskünnise, on see, kui taotletakse kodakondsust ja puhkeb suur kisma. See ei tundunud õige asi,» seletas Hargla.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles