Uus turvakontrollisüsteem lubab arvuti ja vedelikud kotti jätta

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakontroll
Turvakontroll Foto: Vida Press

Lennureisijad ei pea varsti enam muretsema turvakontrollis käsipagasi lahtipakkimise pärast, sest uued skannerid saavad nende eristamisega paremini hakkama.

Uued skannerid kasutavad kompuutertomograafiat ja 3D pilte, mistõttu ei pea ka reisijad vedelikke enam eraldi kilekottidesse pakkima. See omakorda lühendab oluliselt aega, mis kulub reisijatel turvakontrolli läbimiseks, vahendab Telegraph.

Esimesena on süsteeme asunud katsetama American Airlines ning varsti hakatakse kasutama seda mujalgi. «Rekordiliste lennureisijate arvuga ja uute ohtude tõttu peame kasutusele võtma viimase tehnoloogia, mis suudab areneda koos turvavajadustega,» sõnas süsteemi loonud ettevõtte Analogic esindaja.

Euroopas on süsteemi katsetatud Inglismaal Lutoni lennujaamas, kuid testperioodi tulemusi ei ole veel avaldatud. Lisaks katsetatakse süsteemidega, mis suudavad pudelites ära tunda vedelad lõhkeained.

Vedelike pardale võtmise keeld seati sisse 2006. aastal, kui teolt tabati terrorist, kes soovis vedelike segamisega lennuki pardal valmistada pommi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles