Reisihommikute sari alustab uut hooaega Austraalia ja Okeaania tutvustamisega

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaksteist apostlit Austraalias
Kaksteist apostlit Austraalias Foto: Vida Press

Sel laupäeval toimub Viru keskuse Rahva Raamatus reisihommik, mis sel korral keskendub Austraalia ja Okeaania tutvustamisele. Oma Austraalia reiside kogemusest räägib teiste hulgas tuntud näitleja Andrus Vaarik.

Sel laupäeval on fookuses Austraalia ja Okeaania – piirkonnad, mida külastab igal aastal mitu tuhat Eesti reisijat. Austraaliasse ja Okeaaniasse reisijate arv kasvas hüppeliselt 2012. aastal ja on jäänud samale tasemele kuni tänaseni. Eesti reisijate hulgas on populaarsemateks sihtkohtadeks Austraalia suurlinnad Sydney ja Brisbane, Uus-Meremaa suuremad linnad Wellington, Auckland ja Christchurch ning Prantsuse Polüneesia ja Fidži saared. Austraaliasse ja Okeaaniasse reisitakse kõige enam sügisel ja talvel, sest seal on just praegu algamas suvehooaeg.

Reisihommikul räägib oma viienädalasest Austraalia-tuurist Andrus Vaarik, kes elas Ivan Oravana etendusi andes üle Brisbane’i veeuputuse. Näitleja jutustab talle omases huumori võtmes oma värvikast reisist, mille jooksul õnnestus tutvuda paljude Sydneys elavate eestlastega ja rännata Austraalia ühe kuulsama vaatamisväärsuse Uluru punase kivi juurde.

Teine reisihommiku külaline on värskelt trükist tulnud reisiraamatu «Minu Okeaania» autor Lembe Mõttus. Lembe oli üks kahest julgest naisest, kes jätsid pered Eestisse, et Okeaaniat avastama sõita. Juttu tuleb Paapua Uus-Guinea, Saalomoni saarte ja Vanuatu rännakutest. «Pistsime rinda hõimueluga, džungliküladega, krokodillimeeste ja inimsööjatega, päästevestideta lootsikute ning mudasse uppuvate bussidega,» kirjeldas Lembe oma kirevat reisi.

Austraalia on nii riik, saar kui ka kontinent. Piirkonnast mõeldes tulevad esimesena silme ette koaalad, kängurud ja mõne meetri kõrgused surfilained, kuid tegelikkuses pakub Austraalia igale maitsele seda, mida vaid hing ihkab. Kõigest sellest ja paljust muust jutustab reisihommikul raamatu «Minu Austraalia» autor, pikalt Austraalias elanud ja mõne aasta eest Eestisse tagasi kolinud Airi Ilisson-Cruz.

Vestlusringis osaleb ka Estraveli Austraalia tütarettevõtte Aero Traveli vanemreisikonsultant Relika Williams, kes kolis hiljuti koos mehe, kahe lapse ja koeraga Adelaide'ist tagasi Tartusse. Relika on läbi viimase aastakümne vormistanud lennupileteid Austraaliasse seiklejatele. Temalt saab piirkonna kohta väärtuslikke soovitusi.

Meeleolukat päeva juhib kirjastaja, kirjanik ja reisisell Epp Petrone, kes ka ise Austraalias ringi rännates päikeseriiki ära armus.

Estraveli, Rahva Raamatu ja Petrone Prindi koostöös korraldatud üritus avab reisihommikute sarja teise hooaja. Kevadistel reisihommikutel osales rohkelt huvilisi, kes kuulasid kogenud reisijate muljeid ja osalesid aktiivselt vestlusringides. Reisihommik keskendub alati ühele põnevale piirkonnale ning valik tehakse nende sihtkohtade hulgast, mis Eesti reisijatele enim huvi pakuvad.

Reisihuviliste hulgas soojalt vastu võetud reisihommikud toimuvad Rahva Raamatus kord kuus laupäeva hommikuti. Sarja järgmiste sündmustena on planeeritud Iisraeli reisihommik 14. oktoobril, New Yorgi ja Ameerika üritus 25. novembril ja Indoneesia reisihommik 16. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles