Fazeri tumedast šokolaadist ussi leidnud naine: vähemalt üks meist sai šokolaadi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tume šokolaad
Tume šokolaad Foto: Panther Media/Scanpix

Soomes Sipoos elav Emilia Skantz ostis Fazeri tumeda šokolaadi tahvli, kuid ei saanud seda süüa, kuna leidis sellest elusa ussikese.

Skantzi sõnul asus ta Fazeri Pure Dark šokolaadi sööma möödunud pühapäeval, vaadates oma lemmikseriaali, edastab iltalehti.fi.

«Nautisin nädalalõppu ja murdsin šokolaaditahvlist tüki, mida hammustasin, kuid siis märkasin, et selle sees liigub midagi ja märkasin ussi,» meenutas soomlanna.

Ta jätkas, et tegi video ja siis viskas šokolaadi sellist lisandit nähes prügikasti.

«Jätsin kogu šokolaadi ussikesele, vähemalt üks meist sai seega šokolaadi,» naeris Skantz.

Ta kontakteerus šokolaaditootja Fazeriga, mille esindajad küsisid temalt üksikasju šokolaadi kohta, millal ta selle ostis ja millal on selle tarbimistähtaeg.

Naine sõnul ostis ta selle šokolaadi möödunud reedel ja seega ei olnud tegemist pikka aega kapis seisnud šokolaaditahvliga.

Fazeri esindaja Liisa Eerola teatel saatis Skantz neile ka šokolaadiussikesest video ning tema arvates on tõenäoliselt tegemist koiliblika röövikuga.

Koiliblika munad kooruvad toatemperatuuril kuni 21 päevaga ning röövikud võivad kasvada kuni 1,2 sentimeetri pikkuseks. Röövikustaadium kestab sõltuvalt liigist ühest kuust kuni mitme aastani.

Eerola sõnul ei ole tõenäoline, et koi munes oma munad Fazeri tehases šokolaadi pakkimise eelselt, pigem tungis koi šokolaadi kuskil laos.

«Uurime, kuidas see juhtuda sai. Vabandame, et klient leidis meie tootest ebameeldiva üllatuse. Kahju, et šokolaadi ostja pakendi ja šokolaadi ära viskas, sest selle abil oleksime saanud teha kindlaks, kuidas meie toode rikneda sai. Igast partiist on meie laboris proov ja vajadusel seda uuritakse,» selgitas Fazeri esindaja.

Eerola lisas, et nende toodang on kõrgekvaliteediline ja ühest miljonist šokolaadist vaid  7 – 8 võivad mitte vastatat kvaliteedinõuetele.

Skantzi sõnul oli tal küll Fazeri šokolaadiga negatiivne kogemus, kuid ta ei kavatse selle firma toodangut boikoteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles