Arg Part: meie muusikat iseloomustab eesti keel, surmtõsidus ja kerge jaburus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortebänd 2017 poolfinalist Arg Part
Noortebänd 2017 poolfinalist Arg Part Foto: Andres Raudjalg

Arg Part on rock’i ja funk’iliku hoiakuga bänd Tallinnast. Kuigi bändipoisid said esmakordselt kokku alles päev enne demovooru lõppu, on nad erinevates koosseisudes prooviruumi jaganud juba poolteist aastat.

«Kui bändi sünniks loetakse esimest ülesastumist, siis pole see veel sündinud,» sõnab Arg Part. Lõpuks jõuti siiski järeldusele,et kuidagi peab potentsiaalsetele kuulajatele ju lähemale jõudma. Otsus Noortebändile kandideerida tuli enne, kui bänd eksisteeris. «Noortebänd on lihtsalt äge ja siit saavad alguse vinged asjad. See on kindel lävepakk ning tugevamad pääsevad kohe pildile,» selgitavad nad. 

Ara Pardi idee on katsetada uut ning sulatada kokku kokkusulatamatut. «Meid inspireerivad väiksed vähetähtsad detailid argielust, millele tavaliselt eriti tähelepanu ei pöörata.» Eesti muusikasse lubavad nad tuua släppvalsi ja muid jaburusi. Arg Part on valmis tõestama, et üsnagi algelisest ühe mikriga salvestatud demost saab arendada tõsisemat mõõtu teose.

Poiste sõnul on nede suurimateks fännideks Trummari ema Hurmi ja nende tüdrukud Saara, Roosi, Lara ja Nicole. «Kaks kohta on veel vabad,» nendivad nad.  Saaksid nad backstage’i ükskõik mida tellida, oleks nende soovid tuhat vanniparti, korralik kõhutäis ja mõned limonaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles