Šveitsi mäesuusakeskused hakkavad ellu ärkama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveits Verbier
Šveits Verbier Foto: Igor Mikhalev/RIA Novosti/Scanpix

Kuigi kalendri järgi on alles sügis, ei ole talv siiski mägede taga, sest Šveitsi populaarsed mäesuusakeskused said juba nüüd esimese lumekatte.

Meteoroloogide andmetel andis talv endast märku nii madalate temperatuuride, öökiülmade kui lumega, edastab The Local.

Lund sadas enim 1500 meetri kõrgusel ja kõrgemal, kuid esmapäeva hommikul oli mõnel pool ka madalamal näha lumikatet.

Verbier’ mäesuusakuurorti esindajad teatasid Twitteris: «Tali on tulemas, selle vastu ei saa». Juures olid veebikaamera pildid ja video, millel on näha talviseid olusid.

Lisaks Verbier’ keskusele näitasid sotsiaalmeedias veebikaamerapilte ka Laaxi, St. Moritzi, Jungfrau ja Crans-Montana kuurortide esindajad.

Esimene lumi St. Moritzis
Esimene lumi St. Moritzis Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/Scanpix

Šveitsi ilmaennustajate teatel on talv tõesti tulemas. Nad võrdlesid 2016. aasta septembrikuu temperatuure selle aasta omadega ja nende sõnul näitavad kõik märgid, et jahedus tuleb sel aastal kiiremini.

Mäesuusatajad Šveitsis
Mäesuusatajad Šveitsis Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Scanpix

2016. aastal langesid temperatuurid allapoole 16 soojakraadi septembri keskel, sellele eelnes 11 päeva sooja, mil temperatuur oli üle 25 soojakraadi. Selle aasta septembris langes temperatuur juba kuu alguses ja vaid seitsmel päeval ulatus temperatuur 20 kraadini.

Ilmaennustuse kohaselt võib veel olla mõningaid sooje päevi, mil temperatuur suusakeskuste piirkonnas on 20 soojakraadi ümber, kuid enamikul päevadest jääb alla selle.

«Kõik märgid näitavad, et suvi on läbi ja talv tuleb aina lähemale. Võimalik, et suusad saab sel aastal varem alla panna,» tegid meteoroloogid kokkuvõtte.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles