Lõuna-Aafrika politsei tulistas kannibali, kes sõi tänaval naise surnukeha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kannibal
Kannibal Foto: Panther Media/Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigi Mount Frere politsei tulistas kannibali, kes tänaval naist ründas, ta tappis ja sõi teda kohapeal.

Politsei teatel viidi kätesse, jalgadesse ja kõhtu vigastada saanud 23-aastane inimlihasööja Aphiwe Mapekula haiglasse, kus ta vaakus kolm päeva elu ja surma vahel ning suri 12. septembril, edastab The Telegraph.

Mapekula ohvriks oli 35-aastane Thembisa Masupma, nad olid varasemast tuttavad ja elasid samas naabruskonnas. Uurimine näitas, et kannibalismi põhjuseks oli tüli sõpruskonnas ja mees otsustas kättemaksuks naise tappa.

Politseinikud said Mount Frere eramajade rajooni väljakutse 9. septembril, et seal rünnati naist. Nad leidsid eest noore mehe, kes oli naise tapnud, ta pea eemaldanud ja sõi naise pea pehmeid kudesid. Politsei tulistas mitmel korral õhku, et kannibal söömise lõpetaks, kuid mees ei teinud seda, vaid ründas politsenikke noaga. Politsei tulistas enesekaitseks kannibali, kes sai vigastada.

Lõuna-Aafrika Vabariigi politsei
Lõuna-Aafrika Vabariigi politsei Foto: Schalk van Zuydam/AP/Scanpix

Politsei teatel on viimasel ajal Kaplinna piirkonnas peretülidest tingitud kannibalismijuhtumid sagenenud.

Juhtunust teates politseile ja kiirabile esimesena tapja ema, kes nägi, kuidas ta poeg Masumpat ründas.

«Ma ei kasvatanud oma poega vägivallatsejaks ja kannibaliks ning ma ei arvanud, et ta kunagi midagi sellist korda saadab,» lausus ema.

Naabrite sõnul ei käinud Masupma tööl, vaid töötas kodus ning enne ründamist oli ta oma koduaias toimetanud ja siis kodust lahkunud.

«Ründaja lõikas naise kõri läbi ning mehe ema juhtus rünnakut nägema ja kutsus korrakaitsjad. Politseinikud leidsid eest mehe, kes sõi surnud naist, politseinikud käskisid tal lõpetada, kuid hullunud mees jätkas oma tegevust,» selgitas politsei pressiesindaja Edith Mjoko.

Mount Frere linnapea Bulelwa Mabengu sõnul oli Mapekula narkomaan, kes ei suutnud enam vahet teha reaalsusel ja hallutsinatsioonidel.

Naabrite kinnitusel oli naist rünnanud mees introvert, kellel oli suhtlemisraskusi ja kes langes Kaplinna ülikoolist välja, tarbides sageli narkootikume.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles