Amazon eemaldas müügilt Põrgu linnapea kirjutatud homopiibli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piibel ja palvehelmed
Piibel ja palvehelmed Foto: Panther Media/Scanpix

Maailma suurim internetikauplus Amazon võttis müügilt noore ameeriklase kirjutatud piibli homoversiooni, kus lauljanna Rihannat on kujutatud jumalana ja USA presidenti Donald Trumpi saatanana.

The Independenti teatel pani 23-aastane Elijah Daniel oma raamatu «The Holy Bible....but gayer» e-raamatuna Amazoni müüki möödunud laupäeval, kuid Amazoni teatel tuli see eemaldada, kuna teos ei vastanud nende müüginõuetele.

Elijah Daniel / wikipedia.org
Elijah Daniel / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Daniel teatas siis sotsiaalmeedias, et müüb raamatut oma leheküljel pdf kujul. Kirjanik selgitas Twitteris, ta kirjutas selle teose võrdõiguslikkust silmas pidades ning tal on õigus see avaldada.

Koomiku ja videoblogijana tuntud Daniel sai rahvusvaheliselt kuulsaks juba augustis, kui temast sai USAs Michiganis asuva linnakese Hell (Põrgu) linnapea.

Daniel teatas pärast linnapeaks saamist, et kuna homoseksuaalidele öeldakse sageli, et «kerigu nad põrgusse», siis peaks ta keelama heterodel oma linna sisenemise.

«Me ei soovi, et heterod tulevad meie põrgut segama ja kahjustama,» teatas linnapea.

Danieli piiblis on popstaar Rihanna jumal, kes loob maailma. Aadama ja Eeva asemel on hoopis Adam ja Steve ehk kaks homo.

Rihanna
Rihanna Foto: Jennifer Graylock/Jennifer Graylock/Sipa USA/Scanpix
Donald Trump
Donald Trump Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP/Scanpix

Saatan roll on antud USA presidendile Donald Trumpile, inglid on piibli homoversioonis haldjad ning Eedeni aed asub West Hollywoodis. Danieli piiblis seiklevad ka lauljad Beyoncé ja Taylor Swift.

Beyonce / Reuters/Scanpix
Beyonce / Reuters/Scanpix Foto: Reuters/ScanPix
Taylor Swift / MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix
Taylor Swift / MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix Foto: MARIO ANZUONI/Reuters/Scanpix

«Muutsin piiblis üsna palju teksti, et saada õige homopiibel ja minu arvates on tulemus suurepärane,» on Danieli reklaamtekstis.

Amazon ei ole veel teose müügilt eemaldamist avalikult kommenteerinud, kuid Daniel teatas Twitteris, et sai Amazonilt e-kirja, milles selgitati ta raamatu eemaldamist ja teatati, et see pannakse taas müügile.

Danieli homopiibel on seni saanud palju positiivset kriitikat, kuid on ka neid, kelle arvates on tegemist ususolvanguga, mille eest tuleb karistada.

Kirjanik olevat tõsiusklikelt saanud mitu tapmisähvardust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles