Luuletajad prõmmivad Viljandi Poetry Slam’il

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjandusfestivali Prima Vista 2010 raames toimus Pargiraamatukogu telgis Poetry Slam luulelugemine. Pildil sakslasest luuletaja Tobi Kunze.
Kirjandusfestivali Prima Vista 2010 raames toimus Pargiraamatukogu telgis Poetry Slam luulelugemine. Pildil sakslasest luuletaja Tobi Kunze. Foto: Lauri Kulpsoo

Viljandi linnaraamatukogu korraldab 5. mail algusega täpselt kell 7.17 pm luule prõmmimise sündmuse Viljandi Poetry Slam, mille peamine eesmärk on sahtlissekirjutajad päevavalgele tuua. Luuleprõmmimine toimub klubis Rubiin.

Poetry Slam’il saavad luulekirjutajad nii Viljandist kui teistest kohtadest üle Eesti võimaluse oma loomingut teistele luulehuvilistele ette kanda. Osalejateks on tavalised inimesed meie endi keskelt ning pole oluline, kas luuletaja kirjutas oma esimesed read samal hommikul või tegeleb sellega juba aastaid.

Sündmuse eesmärk on elavdada luulet ja kirjakunsti, samuti anda luulega igapäevaselt mittetegelevatele autoritele võimalus end kuuldavaks teha. Viljandi Poetry Slam on just see koht, kus enda loomingut välja elada ja rahva ette tuua.

Poetry Slam’id said alguse 1984. aastal Chicagos, kui Marc Smith`i nimeline mees selle esimest korda kohalikus väikeses klubis korraldas. Peagi levis uus luuleesitlusformaat üle maailma ja praeguseks on see saanud väga populaarseks. Viljandis toimus Poetry Slam, eestipäraselt Luuleprõmm, viimati kaks aastat tagasi.

Slam’ide korra järgi on igale luuletajale oma loomingu ette kandmiseks ette nähtud piiratud aeg, täpne minutite arv sõltub osalejate rohkusest ja selgub alles kohapeal. Punkte annab publik ja rahvale kõige enam meeldinud poeet saab võimaluse esindada Viljandit maikuus Tallinna kirjandusfestivalil „HeadRead“ ning Viljandis ringi sõitmiseks vikerkaarevärvi jalgratta.

Õhtul on peale luuleprõmmijate laval õhtujuht Päär Pärenson ning TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia muusikud. Samuti on oodata üllatusi.

Osalemissoovist oleks hea teada anda aadressile: viljandislam@gmail.com, samas pole see ilmtingimata vajalik, kuna registreerida saab ka kohapeal.

Viljandi Poetry Slam’i korraldab Viljandi Linnaraamatukogu koostöös Tallinna kirjandusfestivaliga „HeadRead“ ja klubiga „Rubiin“. Tegemist on eelsündmusega mai lõpus toimuvale Tallinna Poetry Slam'ile, samadel eesmärkidel on Slam'id toimunud ka Tartus, Tallinnas, Pärnus ja Rakveres.

Viljandi Poetry Slam’i korraldusmeeskond: Viljandi linnaraamatukogu huvijuht Vilja Volmer,
kultuuriakadeemia teatrikunsti tudeng Otto Kosk ja kultuuriakadeemia huvijuhi eriala tudeng Erki Antonis.

http://www.facebook.com/event.php?eid=113070932107772
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles