Galerii: hõbenõela võitja Mare Kelpmani kaubamärk on ood naturaalsusele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rõivabrändi Kelpman Textile asutaja ja Hõbenõela nominent Mare Kelpman toob sügisesel Tallinn Fashion Weekil lavale oma värskeima kollektsiooni, mis kannab nime "Bohemian chic" ning mille tuumaks on kootud kangastest valmistatud villased mantlid, paksemad jakid ja sallid. Kelpmani uus kollektsioon on loodud soovist olla kooskõlas sügisele omase looduse muutumisega ja nii leiab tema värskeimast loomingust küpsed ja põnevad värvikooslused, läiget andva lõnga ning naturaalse koostisega kampsunid ja džemprid.

Mare Kelpman on disainer, kelle tekstiilistuudio eesmärk on teha elutervet loomingut, mis rõõmustaks kasutajat terve elu. Kelpman Textile kaubamärk kasutab 100% naturaalseid tekstiile, mis on Mare Kelpmani kavandatud ning mis toodetakse lähiregioonides ja valmistatakse Euroopas toodetud materjalidest. Disainer Mare Kelpman kontrollib kogu tootmisprotsessi, kus kangaste viimistlemine toimub ilma keemilisi vahendeid kasutamata ja esemete tootmine vastavalt tarbimisele, tänu millele on kaubamärgi ökoloogiline jalajälg minimaalne. Kangastele uusi kasutusvõimalusi otsides jõudis disainer aksessuaaridest sujuvalt ka rõivasteni ning tema sooviks on luua põhjamaise kliima jaoks sobilikke rõivaid.

Lisaks loob Kelpman Textile tooteid persoonile, kes hindab vabadust, loomingulisust ja naturaalse materjali võlu ning kes julgeb massist eristuda. Kõik rõivaesemed toodetakse väikestes tiraažides ja seega leidub näiteks samast kangast mantleid vaid 2-4 tükki. Ka tasub ära märkida, et kuigi Kelpmani kollektsioonid uuenevad pidevalt, siis kasutatud lõiked ja materjalid on ajatud ning brändile omane vintage-meeleolu on tahtlikult kujundatud.

Kuldnõela žüriiliige Urmas Väljaots kommenteerib Mare Kelpmani loomingut järgnevalt: "Mare Kelpman oskab kangad elama panna sellise energiaga, et moeline vigurdamine oleks juba liig. Terava värvisilma ja täpse proportsioonitajuga meisterlik tekstiilikunstnik eelistab moes pehmust, mugavust, puhta villa puudutust. Mare käekiri on väga modernne ja tänapäevane, kuid paikneb trendituultest puutumatus ajatute disainiväärtuste liigas."

Mare Kelpman on kaubamärgi Kelpman Textile omanik ja looja. Aastatel 1998-2012 oli ta Eesti Kunstiakadeemia professor, omanimelises tekstiilistuudios alustas ta aktiivsemat tegevust aastal 2013. Kelpman on korduvalt esinenud nii kodumaisetel kui ka rahvusvahelistel näitustel ning tema auhinnanimekirja hulka kuuluvad disainiauhind Bruno, kahekordne Aasta Tekstiilikunstniku preemia, Kulka sihtkapitali auhind ning mitmed tekstiilipreemiad Jaapanist.

Mare Kelpmani värske kollektsioon oli Tallinn Fashion Weeki raames laval kolmapäeval, 11. oktoobril kell 20.00 Vaba Laval toimuval Kuldnõela galal. Mare Kelpman võitis sel aastal Hõbenõela auhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles