Psühhiaatriahaiglast vabastatud mõrvar tappis väikelapse ja kõndis ta peaga tänaval

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapja
Tapja Foto: Panther Media/Scanpix

Venemaa lõunaosas Astrahanis vabastati range valvega psühhiaatriahaiglast mõrvas süüdi mõistetud mees, kes pärast vabanemist pani toime uue mõrva, tappes 1,5-aastase lapse, kellelt eemaldas pea, mida näitas tänaval.

42-aastane Mihhail Jelinski pussitas ka lapse ema, kes on ta täditütar ja kes sai raske kõhuvigastuse, kuid jäi ellu, edastab The Independent.

Pärast väikelapse tapmist läks luulude all kannatav mees lapse pead tänavale demonstreerima. Politseinikud üritasid teda kinni võtta, kuid ta ründas neid pussnoaga.

Jelinski tappis kuus aastat tagasi naise, ta anti kohtu alla, kuid arstid diagnoosisid tal skisofreenia, mille tõttu ta suunati psühhiaatriahaiglasse ravile.

Nüüdne juhtum lõppes sellega, et politseinikud lasid Jelinski tänaval maha.

Lapse kaotanud naine palus varem võimudelt, et Jelinskit ei vabastataks psühhiaatriahaiglast, kuna ta on ohtlik ja ta käitumine ettearvamatu.

«Jelinski sisenes meie korterisse siis, kui olin oma lapsega õue minemas. Mu tütar istus oma kolmerattalisel jalgrattal kui tapja ta sealt maha tõmbas ja kööki viis. Ta sulges köögi ukse ja tapps mu lapse. Üritasin kööki pääseda, et teda takistada, kuid ta pussitas mind kõhtu ja ma sain raskelt vigastada,» sõnas naine politseile.

Astrahani kohaliku telekanali andmetel vabastati Jelinski psühhiaatriahaiglast üks kuu enne seda, kui ta pereliikmeid ründas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles