Suri Kuma Raadio pikaaegne saatejuht Ly Menov

Jaanika Vilipo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ly Menov
Ly Menov Foto: Facebook

Eile suri raske haiguse tagajärjel Kuma Raadio pikaaegne ja armastatud saatejuht Ly Menov.

Kakskümmend üks aastat oli Ly üks Kuma raadio sümboleid, kes lisaks eetritööle oli tegev nii raadio suurejooneliste sünnipäevaürituste, kõikvõimalike spordivõistluste, messide-laatade päevikestvate otseülekannete kui Paide-Türi Rahvajooksu juures.
Äärmise korrektsuse juures oli Ly vahel valmis üllatama erakordse riskijulgusega. Ilmselt jäävad kõik mäletama tema langevarjuhüpet tööle kui hüppepäeva ja raadiopuldis viibimise kohustuse sai ühitada, valides maandumisplatsiks keset linna asuva raadiojaama taguse muruväljaku.
Olles väljaõppinud fotograaf, salvestas ta kahe aastakümne jooksul tuhandetele piltidele raadiojaama ajaloo, millele hiljem lisandusid vapustavad kaadrid taevalaotusest seoses langevarjuhobiga.  Viimastel aastatel said sõbrad tuttavad vaimustuda ka Ly  suurepärastest loodusfotodest.
Ly Menovi põhitööks oli kujundajaamet AS Kuma kirjastuses. Aastate jooksul said temalt näo tuhanded ristsõnaajakirjad ja muud trükised. Ka praktiliselt kõik raadiojaama trükiväljaanded nagu ajaleht Aitab Alati ning hilisem ajakiri Kuma Pluss  olid tema kujundatud kogu nende ilmumisaja jooksul.

Ly raskest haigusest teadsid vaid paar lähemat sõpra. Oma töökaaslasi otsustas ta sellest säästa. Ja jäi ju ka lootus, et kõik läheb veel hästi, kuid seekord jäid arstid alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles