Vaata, mis hinnaga Vahur Kersna tagasilükatud taies lõpuks müüdud sai

, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kersna teeb kunsti
Vahur Kersna teeb kunsti Foto: ERR

Paar nädalat tagasi juhtus piinlik lugu kui heategevusliku aktsiooni «Maalides head» meeskond lükkas tagasi Vahur Kersna pildi. 

Projekti idee oli kuulsused heategevuse nimel maalima panna, aga Kersna «Ringvaates» president Kersti Kaljulaidi trükitud pildile vuntside sikerdamine ei olnud korraldajate arvates siiski sobiv ja nii otsustati taies tagasi lükata. 

Vahur Kersna teeb kunsti
Vahur Kersna teeb kunsti Foto: ERR

Oma Facebooki lehel põhjendasid projekti eestvedajad oma otsust: «Sõites koju arutasime omavahel ja jõudsime otsusele, et seda maali me müüki ei pane, kuna see ei lähe meie teemaga kokku. Samuti me ei poolda presidendi pildi rikkumist. Otse-eetris olles käis kõik nii kiiresti, et me ei osanud kuidagi reageerida. Vabandame, aga meie arvates on see õige otsus. Maali saadame Vahur Kersnale tagasi.»

Nüüd on kurikuulus kunstiteos aga ostja leidnud ja seda tänu Raadio 2 saatele «Vabakava», kes selle osta.ee portaalis müüki panid. Taies müüdi ära 305 euro eest ning tulu läheb Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidule ja heategevusfondile «Minu unistuste päev», vahendab Publik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles