Top 5: raha ja fortuuna käsikäes? Naised, kes on saanud tänu oma meestele pururikkaks!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvano suurim aktsionär on Mari Tooli kontrollitav Baltplast. Mari Tool ja Silvano FG nõukogu esimees Toomas Tool.
Silvano suurim aktsionär on Mari Tooli kontrollitav Baltplast. Mari Tool ja Silvano FG nõukogu esimees Toomas Tool. Foto: SCANPIX

Äripäeva rikaste edetabel on väga maskuliinne ning naisi on praeguses pingereas ainult 45. Kes nendest naistest on oma koha edetabelis saanud tänu edukatele eraelulistele valikutele? Siin on esiviisik:

1. Mari Tool 

Mari Tool on edukate pingereas kõige rikkam naine, kelle vara väärtuseks on 49,5 miljonit eurot. Sellega on tema koht üldedetabelis 57. 

Valdkond: kinnisvara tootmine, finants.

Mari Tool on Toomas Tooli abikaasa. Kaks aastat tagasi sai Mari seni Toomasele kuulunud Baltplasti omanikuks, mistõttu kukkus Tool rikaste edetabelist välja. Baltplast on börsifirma Arco Vara suurim omanik, samuti osanik börsifirmas Silvano.

Silvano FGd kontrollib alates 2010. aastast perekond Tool. Mari Tool (vasakul) ja Toomas Tool. / Scanpix
Silvano FGd kontrollib alates 2010. aastast perekond Tool. Mari Tool (vasakul) ja Toomas Tool. / Scanpix Foto: SCANPIX

2. Tatjana Liksutova

Koht edetabelis: 58. Vara väärtus: 48,7 miljonit eurot.  

Valdkond: veondus ja laondus.

Varem figureeris edetabelis endise modelli eksabikaasa Maksim Liksutov, kes tegi kiiret poliitkarjääri Moskvas. Arvatakse, et Tatjanast sai Maksimi varade omanik, sest Moskvas poliitikat teinud mehe tegemisi saadab korruptsioonivari.

Tatjana ise on kasvanud üles Jõhvis, kus ta õppis meditsiiniõeks. Hiljem sattus ta EMA modelliagentuuri modelliks ja sealt edasi maailma moelavadele. Neli aastat pärast karjääri algust kolis ta Pariisist Moskvasse, et abielluda Maksimiga.

Tatjana Liksutova
Tatjana Liksutova Foto: Peeter Langovits

3. Jana Tool

Toomas Tooli eksabikaasa Jana Tool on üldtabelis jõukuselt 295. kohal. Tema vara suuruseks hinnatakse 10,8 miljonit eurot. 

Valdkond: kinnisvara, sisekujundus, kaubandus.

Toomas Tooli eksnaise ettevõttele kuulub hulgaliselt kinnisvara. Koos Kirke Makaroviga on ta Tallinna vanalinnas tegutseva Prantsusmaa kaubamärgi Jacadi lastekaupade poe omanik.

Teevad ainsat Eesti juurtega oliiviõli: Gregory Lu, Jana Tool ja nende väike tütar Faye, kelle järgi gurmeesari nime sai, koduaias. Tütre süles uusim pereliige, paarikuune terjer Lilly.
Teevad ainsat Eesti juurtega oliiviõli: Gregory Lu, Jana Tool ja nende väike tütar Faye, kelle järgi gurmeesari nime sai, koduaias. Tütre süles uusim pereliige, paarikuune terjer Lilly. Foto: Peeter Langovits

4. Kaisa Orav

Edetabeli koht: 358. Vara väärtus: 9,4 miljonit eurot.

Valdkond: ilu, nafta, kinnisvara.

Orav sattus pärast ilusalongiga ärimaailma sukeldumist ning abiellumist Mark Oravaga, tänu kellele läks Orava omandusse lisaks veel kinnisvaraettevõte Enera, kütusefirma Hulgi Oil, gaasiettevõte Airok ja Viljandi Naftabaas.

5. Irina Šapovalova

Koht edetabelis: 416. Vara väärtus: 8,4 miljonit eurot. 

Valdkond: kinnisvara, hotellindus.

Irina Šapovalovale ja Roman Šapovalovile kuulub kuulus hotell Ecoland ning firma OÜ Agilan, mis omab kinnisvara üle Eesti. 

Proua abikaasa on aga Viktor Šapovalov, keda peeti 1990ndatel üheks kunagise Permi allilmarühmituse liidriks ajal, kui Linnuvabriku grupeering 1993. aasta suvel Tallinnas Vabaduse väljakul pommirünnaku korraldas.

Loe edukate naiste edetabelit Äripäevast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles