TFW 2017/ Vilve Unt teeb põneva ajarännaku ning toob TFW lavale möödunud kümnendid ja militaarstiilis sügiskollektsiooni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilve Unt
Vilve Unt Foto: Pressimaterjalid / Johanna Eenmaa

Vaadates hetkel moemaailmas toimuvaid muutusi, võib täheldada, et kaasaegsesse moepilti on ilmunud militaarsete elementidega disainilahendusi. Naiselikkusest ja militaarrõivastest inspireeritud rõivastiili kooslusest ja kombinatsioonidest on mõjutusi saanud ka Vilve Unt, kelle värskeim kollektsioon «Maatüdrukud linnas» on jätk suvisele kleidikollektsioonile «Linnatüdrukud maal» ning mis toob lavale malbe «maatüdruku» ja agressiivsema «linnatüdruku».

Vilve uue kollektsiooni inspiratsiooniks on kuulus ja ihaldatud Tallinna Moemaja ajakiri Siluett ning kleidid on disainitud 60ndate ja 70ndate stiilis - tegemist on ju kümnenditega, mis veel tänapäevalgi moepilti hullutavad. Tema värskeimas sügiskollektsioonis on ka soov äratada ellu ja tuua tänapäeva omaaegsed varrastel kootud silmuskudumite mustrid, seda aga uutes ja kaasaegsetes lahendustes ehk masinkudumitena.

«Mitte kunagi varem pole rõivamood kootud esemeid nii palju soosinud kui praegu, mil kududa võib kõike, alates soojadest sportkampsunitest ja lõpetades õhkõrnade pidulike pitspluusidega," kirjutatakse Käsitöö 1972. aastal ilmunud numbris - ajakirjas, mida Vilve oma ammendamatuks inspiratsiooniallikaks peab. "Traditsiooniliste, aastaid muutumatult püsinud lõikega kampsunite – džemprite kõrval pööratakse järjest rohkem tähelepanu esemete moodsalõikelisusele… Sama kehtib ka ornamenteeritud kudumite kohta, mis ühevärviliste ja lihtsate triipmustrite kõrval saavutavad üha suuremat populaarsust.»

Vilve Unt esitleb oma värskeimat kollektsiooni Tallinn Fashion Weeki raames laupäeval, 14. oktoobril kell 18.00 Vaba Laval toimuval etendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles