Las Vegas tulistaja Stephen Paddock käis Nevada kõrbes kätt harjutamas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee Nevada kõrbes
Tee Nevada kõrbes Foto: Liz Gregg/picture alliance / moodboard/Scanpix

USAs Nevada osariigis Las Vegases leidis 1. oktoobril kantrimuusikafestivalil aset tulistamine, mille pani toime jõukas pensionär, 64-aastane Stephen Paddock, kelle motiiv on politseile ja Föderaalsele Juurdlusbüroole (FBI) seni mõistatuseks.

USA meedia teatel leidsid politseuurijad turvakaamera lindistused, millel on Paddockit näha sõitmas Nevada kõrbesse, kus ta oletatavalt mõned päevad enne veresauna tulistamistäpsust harjutamas käis.

Stephen Paddock
Stephen Paddock Foto: John Raoux/AP/Scanpix

Kõrbest leiti asitõendeid, milleks olid autojäljed, padruni hülsid ja objektid, mille pihta ta tulistas.

Ta valis oma kodukoha Mesquite’i lähedase ala, mis on tuntud selle poolest, et paljud kohalikud käivad seal täpsus laskmas.

Mesquite Nevada / wikipedia.org
Mesquite Nevada / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Uurijate teatel elas Paddock vaheldumisi kahes kodus, millest üks on Mesquite’is ja teine Renos. Ta harrastas hasartmänge ja ta oli sage külaline Las Vegase kasiinodes, millest nii mõneski oli talle antud VIP staatus.

Stephen Paddocki maja Nevadas Mesquite'is
Stephen Paddocki maja Nevadas Mesquite'is Foto: ROBYN BECK/AFP/Scanpix
Reno Nevada
Reno Nevada Foto: wikipedia.org.

Päev enne tulistamist võttis ta sviidi Lase Vegase Mandalay Bay hotelli 32. korrusel, tuues sinna üle 20 tulirelva. Paddocki 12 relval olid lisaseadmed, niinimetatud bump stock’id, mis need peaaegu automaatseks muutsid.

Mandalay Bay hotell, mille 32. korrusel tulistaja Stephen Paddock oli
Mandalay Bay hotell, mille 32. korrusel tulistaja Stephen Paddock oli Foto: MJT/AdMedia/SIPA/MJT/AdMedia/SIPA/Scanpix

Paddock lõhkus sviidi kaks akent, millest avas tule kantrimuusikafestivalil olnud umbes 20 000 inimese pihta, tappes neist 58 ja vigastades rohkem kui 500 inimest. Politsei teatel tahtis Paddock pärast tulistamist põgeneda, kuid see ei õnnestunud ja ta lasi ned hotellis maha.

Las Vegase kantrimuusikafestivala ala 2. oktoobri hommikul
Las Vegase kantrimuusikafestivala ala 2. oktoobri hommikul Foto: Drew Angerer/AFP/scanpix

Politsei kuulas üle mehe elukaaslase, 62-aastase Marilou Danley, kelle teatel oli Paddock sõbralik ja hooliv mees. Samas ilmnes, et tal on vaimse tervise probleeme ja ta võtab vastavaid ravimeid.

Marilou Danley / Handout/Reuters/Scanpix
Marilou Danley / Handout/Reuters/Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles