Algavad telesarja «Klass: elu pärast» võtted

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Raag
Ilmar Raag Foto: Peeter Langovits

Neljapäeval, 23. oktoobril, algavad järgmisel sügisel ETV eetrisse jõudva uue 12-osalise telesarja «Klass: elu pärast» võtted. Sari alustab sealt, kus koolitulistamiseni viinud mängufilm «Klass» lõppes - päevadest pärast tulistamist.



Kuidas inimesed, keda tragöödia lähedalt puudutas, oma eluga edasi suudavad minna? Kuidas ühiskond kriisiolukorras reageerib?

Sari «Klass: elu pärast» jutustab 12 inimese loo, keda tragöödia lähedalt puudutas. Esimese osa peategelane on gooti-tüdruk Kerli, kes hetk enne tulistamist Kaspari ja Joosepiga sööklauksel kohtus ning kellel poisid minna lasid.

Šokis Kerli põgeneb. Kerli kadumine ajab aga niigi segased asjad veelgi segasemaks. Maailm on kreenis ja Kerli mõistab äkki, et tal tuleb selle õigeks seadmiseks ka ise midagi ära teha…

Sarja produtsendi Gerda Kordemetsa sõnul ei ole «Klass: elu pärast» puhas noortesari, vaid tegeleb ka täiskasvanute probleemidega, kes noortega pere- või koolisuhete kaudu seotud on.

Nii näiteks on teise osa peategelane Joosepi isa Margus, kolmanda osa keskmes aga klassijuhataja Laine. Loomulikult peavad oma eluga muutunud maailmas toime tulema ellu jäänud Thea, Tiit ja Toomas.

Mängu tuleb ka uusi tegelasi, kuna katastroofijärgne olukord toob esile uusi probleeme. Ellujäänud koolitulistaja Kaspar on viimase osa peategelane.

Filmi «Klass» ja telesarja esimese osa režissööri Ilmar Raagi sõnul sai sarja sündimisel määravaks tõsiasi, et filmi veebilehel tunnistasid paljud noored, et see on lugu nende endi elust.

«Te esitasite palju küsimusi. Aga kes neile vastab?» Just sellised küsimused said filmijärgede suhtes skeptilistele tegijatele otsustavaks. «Teatud mõttes on nüüd meie kohus vähemasti püüda aidata vastuseid leida,» ütles Gerda Kordemets.

Tema sõnul tuleb sari «Klass: elu pärast» põhiliselt helge alatooniga, püüdes pakkuda lahendusvõimalusi igaühe jaoks.

Sarja kannab teadmine, et ükskõik kui hirmsaid asju elus läbi elada tuleb, väljapääs on alati olemas. Motona jääb kõlama: «Märka inimest enda kõrval» ja sarja lõpp tuleb kõigest hoolimata helge.

«Klass: elu pärast» on esimene Eesti telesari, mis valmib koostöös Euroopa Ringhäälingute Liiduga (EBU). Eesti Rahvusringhääling ja EBU on allkirjastanud koostööleppe, mille kohaselt aitab EBU oma liikmesmaade kaudu sarja toota ja levitada mujal maailmas.

«Meil on sarja valmimisel veel tohutult palju abilisi, kes moodustavad teatud mõttes fookusgrupi. Stsenaariumi loevad ning analüüsivad õpetajad, õpilased, politseinikud ja kriisinõustajad,» ütleb Kordemets.

Sarja esimese jao peaosas on Triin Tenso. Teistes osades Laine Mägi, Anne Tuuling, Taavi Tõnisson, Märt Meos, Rita Rätsepp, Kiiri Tamm, Kadi Metsla, Virgo Ernits, Robin Pajuste jt. Kaasa teeb ka «Klassi» filmi 10. klass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles