Milline oli Tallinn Fashion Weeki kõige ootamatum lavale saabumine?

Irene Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TFW 2017 / Kuldnõela nominendid / Kadri Kruus / Stella K. Wadowsky
TFW 2017 / Kuldnõela nominendid / Kadri Kruus / Stella K. Wadowsky Foto: Erlend Štaub

"Idee tõukerattaga lavale minna tuli Kadri Kruusilt. Olen korduvalt tema stuudios tõukerattaga käinud ja arutasime telefonitsi, millistes riietes võiksin lavale astuda, kui ta pakkus välja, et kuna sõidan igapäevaselt tõukerattaga, siis võiksin nii ka Kuldnõela lavale minna," räägib ajakirjanik ja blogi Stellarium autor. Just talle kuulub Tallinn Fashion Weeki kõige ootamatum lavale ilmumine - nimelt saabus ta lavale oma tõukerattal.

Kadri Kruus / AFP / Scanpix

Kadri Kruus kandideeris tänavu teist korda Kuldnõelale ja sel korral lahendas ta oma loomingu esitlemise väikese üllatusega. Esmalt kõndisid laval professionaalsed modellid ja seejärel Kadriga tihedalt seotud inimesed, kes tema loomingut armastavad. Moeshow teise osa avas Stella K. Wadowsky, kes sõitis lavale muretult tõukerattal. Sel hetkel, kui Stella lavale tuhises, käis saalist kahin läbi. Kuid kas väline muretus oli maskeeritud mure taha tõukkerattaga mitte kukkuda? 

"Ma olen tõukerattaga kuus aastat sõitnud. Ütlesin endale, et igapäevaselt tõukerattaga tänaval liigeldes on kordades ohtlikum, kui korra moelavalt läbi tuhiseda. Samas oli peaproovis veel laval kile maas ja ma ei teadnud, kuidas show ajal pidur töötab. Seega tuli ettevaatlik olla," meenutab Stella Kuldnõela etendusel osalemist. 

Selleks, et kõik siiski õnnestuks, pani Stella salaja ühte Kadri Kruusi demostreeritavasse kotti väikese talismani. "Tõukerattaga liigeldes tuleb alati ettevaatlik olla. Ükskõik, kas kõnniteel sõites, või laval käekotti demostreerides. Kui sõidan tõukerattal, tuletan endale alati meelde, et olen liikluses. Selge on see, et kui oleksin Kuldnõelal tõukerattaga kukkunud, oleks see üsna kõrge kukkumine olnud..." 

TFW 2017 / Kuldnõela nominendid / Kadri Kruus / Stella K. Wadowsky / Erlend Štaub

Ajakirjanik nendib, et on tõukerattaga sõitnud kuus aastat ja teeb seda igal aastal kuni esimeste külmadeni. "Kui vihma sajab, saab tõukerattaga edukalt sõita. Kui aga esimesed külmad maha tulevad, läheb tõukeratas puhkusele..."

Oma esimese tõukeratta sai Stella endale kuus aastat tagasi. "Kui olin laps, tahtsin väga tõukeratast, kuid ema kartis, et kukun ja nii sain tõukeratta endale alles nüüd. See on kirjeldamatu, millist rõõmu mulle tõukerattal sõit kingib, rääkimata sellest, et see on tugeva trenni eest. Tõukeratas on mulle nagu hea vaikiv sõber, partner in crime... Kui talv tuleb, tunnen temast alati puudust "

Stella nendib, et enne tõukeratta soetamist hilines ta kohtumistele pool tundi. Kord oli üks tuttav ootamisest nii tüdinud, et Stellat leidis eest tühja kohviku. Nüüd jõuab ta kohtumistele täpselt või hilineb "vaid" viis minutit.

Stella K. Wadowsky kandmas Kadri Kruusi kotti / Erakogu / Foto: Meisi Volt

Stella ja disainer Kadri Kruus kohtusid neli aastat tagasi, mil nad stiliseerisid blogi Stellarium jaoks väikese üleõlakoti nimega Stella. Just see kott oli inspireeritud sellest, et tõukerattal oleks võimalikult mugav sõita. Pole ime, et Stella lavale saabumine oli Tallinn Fashion Weeki kõige särtsakam etteaste - blogija armastab oma asjadele nimesid panna ja see tõukeratas kannab nime Särts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles