Tahad elada palavas «Eestis», kus aasta ringi paistab päike? Koli Texasesse!

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis/Google Street View

San Antonio linnas Texase osariigis asub linnaosa nimega Estonia. Linnaosa ise on üsna tavaline ameerikalik elamurajoon, mille teevad meie jaoks eriliseks vaid tänavanimed ning «eesti väravad,» mis kujutavad endast kahte torni, mille peal on silt «Estonia».

Eesti-nimelisest linnaosast võib leida nii Tallinna-, Keila-, Jõgeva-, Peipsi järve, Viljandi-, Elva metsa kui ka Kärdla-nimelise tänava. Paraku on tänavate nimedesse sattunud ka kirjavead, kuid see ei tohiks üht eesti-huvilist heidutada. Näiteks on Vormsi asemel San Antonios hoopis Vormis, Paide asemel Padie ning Lahemaa asemel Laheema.

Foto: Kuvatõmmis/Google Street View

Eesti-nimeline elamurajoon rajati San Antoniosse 2008. aastal ning sai ka siin palju meediakaja. Kuulduste põhjal siin eestlasi ei ela ning piirkonna nimevalik tulenes lihtsalt elamurajooni projekti inseneri tuttava jutustustest kauni Eesti riigi kohta.

Foto: Kuvatõmmis/Google Street View

San Antonio asub Texase osariigi lõunaosas, kus aasta keskmine õhutemperatuur on 20 kraadi. See tähendab, et eestlastel on ainulaadne võimalus elada tõeliselt soojas ja päikeselises «Eestis.» San Antonios elab poolteist miljonit elanikku ning tänu suurele mehhiklaste osakaalule pakub linn põnevat segu nii mehhiko kui ka texase kultuurist.

San Antonio kesklinn
San Antonio kesklinn Foto: Kav Dadfar/ Vida Press
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles