Kahvatu häältesaak ehk valimiste suurimad kaotajad staaride seas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

KOV 2017 valimised on nüüd möödas ning tulemused teada. Kuidas läks Eesti avaliku elu tegelastel – muusikutel, kultuuritegelastel ning sportlastel, kel sooviks kohalikul tasandil kaasa rääkida ja midagi ära teha? Teie ees on galerii staarpoliitikutest, kelle häältesaak jäi kesiseks ning tuli leppida joonealuse kohaga. 

Savisaare Valimisliit ja Tegus Tallinn nimekirjas kandideerinud staarpoliitikutest kogusid ebapiisava häältesaagi näiteks suurärimees Urmas Sõõrumaa, kes kogus küll 734 häält, kuid linnavolikokku ta selle tulemusega ei pääsenud.

Samas kandideerinud muusik Diana Klas sai kõigest 45 häält. Sama palju ka poliitik Meelis Pai. Kunstnik Neeme Lall «teenis» vaid 26 häält ja skandaalne laulja Joel Friedrich Steinfeldti 22 häält. Toitumisspetsialist Erik Orgul õnnestus sotside nimekirjas saada 159 häält. 

Eestimaa Rohelised nimekirjas kandideerinud meikar Loore Härmat 65 häält, viimase õde samuti meikar Reet Härmat samas nimekirjas 45 häält. Modell Beatrice sai Valimisliit MEIE Tallinn nimekirjas vaid 16 häält. Kantrilaulja Airi Vipulkumar Kansar, Savisaare Valimisliit ja Tegus Tallinn nimekirjas 11 häält. Laulja Mait Maltis Eesti Keskerakonna nimekirjas 9 häält. 

Miss Liis Tappo Treial sai valmistel Keskerakonna nimekirjas vaid 5 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles