Audioduell: Öökülm Vs Shanon

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öökülm
Öökülm Foto: Internet

Peale pausi alustab Elu24 taas audioduelliga. Seekordses audiolahingus on eelmise duelli  võitja Öökülm, kelle vastaseks on seekord Shanon, kes avaldas märsi lõpus uue singli.

Paremas nurgas asub Öökülm. Öökülm koosneb kahest Lääne-Virumaa poisist Mart Rauba (Lord ) ja Martin Tutt(Melkker). Öökülm alustas tegevust 2006. aastal. Suur tähelend algas Öökülmal looga «Viski», mis sisaldas peale sotsiaalse sõnumi veel saatest «Politseikroonika» tuntuks saanud viskimehe fragmente. Öökülm on eksperimentaalne ja mänguline hiphop-duo, mille muusika pakub vastukaalu agressiivse gängstaräpi jäljendamisele. Öökülmal ilmus eelmisel aastal plaat «Head uudised». Bänd on esitatud ka Eesti Muusikaauhindade nominendiks kategoorias hiphop-artist.

Vasakus nurgas on Shanon.  Shanon alustas tegevust Tallinnas 2007. aasta septembris. Janek Hariku loodud muusikaline kollektiiv mängib eestikeelset meloodilist poppi ja rocki.
2009. aasta juulis lahkus ansamblist Freddy Tomingas. Uueks lauljaks sai saate Eesti otsib superstaari üks finaliste Taavi Immato. Sama aasta augustis vahetas endine The Suni liige Meelis Tauki välja Shanoni kitarristi Erko Laurimaa.  2008. aastal ilmus ansambli esimene singel «Üksinda», mis püsis raadiote edetabelites terve aasta ja on tänaseni Shanoni edukaim lugu. 2011. aasta aprillis nägi päevavalgust bändi kuues singel «Tuhat ja üks ööd».

Omavahel võistlevad Öökülm «1 hääl» ja Shanon «Tuhat ja üks ööd». Kuulake ära lood ja otsustage, kumb on parem!
 
Endiselt ootame sisutihedat analüüsi kommentaariumis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles