William ja Kate ei sõlminud abieluvaralepingut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William ja ta abikaasa,Cambridge`i hertsoginna Catherine
Prints William ja ta abikaasa,Cambridge`i hertsoginna Catherine Foto: SCANPIX

Briti kuningakoja allika teatel ei sõlminud prints William ja ta abikaasa, Cambridge`i hertsoginna Catherine enne abiellumist abieluvaralepingut.

Allika sõnul oleks see leping aidanud lahkumineku korral printsil oma vara endale hoida ning naine oleks säilitanud kuningliku elatustaseme, kirjutab Daily Mail.

Lahutusadvokaateide arvates on selline leping praktiline, kuna Briti kuninglikus peres on üsna palju lahutusi ette tulnud.

Nõunike sõnul ei soovinud prints William sellist lepingut ning keeldus ka sellise allkirjastamisest.

«Williamile soovitati abielu eel see leping sõlmida, ta loobus,» lausus allikas.

Kuninglike õhujõudude piloodina teenib prints William aastas 37 170 naela.

Kuid printsess Diana jättis oma pojale päranduseks ka 6,5 miljonit naela. See summa on läbi oskuslike investeeringute märgatavalt kasvanud.

Lisaks maksab prints Williami isa, prints Charles osa oma poja majanduskuludest. Möödunud aastal olid prints Charlesi, ta naise ja poegade majapidamiskulud 1,6 miljonit naela.

Kaheksa aastat enne oma surma lõi praeguse kuninganna Elizabeth II ema,  endine kuninganna Elizabeth oma lastelastelaste jaoks rahafondi.

Kuid prints Williami abikaasal, Cambridge`i hertsoginnal ei ole kuninglikus peres isiklikku sissetulekut.

Naine töötas oma vanemate firmas, kuid lõpetas seal töötamise selle aasta jaanuaris. Varem töötas ta firma Jigsaw kauba sisseostjana.

Ilma abieluvaralepinguta kuningliku pere liikmed annavad lahutuse korral advokaatidele üsna palju tööd.

Yorki hertsoginna saab aastas oma endiselt mehelt Yorki hertsogilt Andrew'lt aastas 15 000 naela elatusraha.

Kuid printsess Diana lahutusadvokaadid olid nutikamad ja nad kauplesid prints Charlesilt ta endise naise jaoks välja 17 miljonit naela.

«Kui Kate Middleton oleks mu õde, oleksin tal soovitanud abielueelse abieluvaralepingu sõlmida. Kate peaks aru saama, et ta mitte ainult ei abiellunud, vaid astus ka väga laia ärisse,» lausus printsess Diana endine erasekretär Patrick Jephson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles