Riik pildis: kümme kohta, mida Türgis kindlasti külastada

Foto: Johanna Huber/Vida Press
Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe reisiportaali «Riik pildis» artikliseeria toob lugejateni hulgaliselt põnevaid kaadreid maailma eri paigust.

Kapadookia

Foto: Riccardo Improta/Vida Press

Kapadookia näeb välja nii ebamaine, et võiks vabalt olla haldjate või härjapõlvlaste koduks. Kapadookia pinnavormid meenutavad korstnaid ja koonuseid, mille on tekitanud iidsed vulkaanipursked ja erosioon. Selle paiga muudab veel eriti eriliseks see, et aastatuhandete jooksul on inimesed uuristanud nende kummaliste pinnavormide sisse maju, kirikuid ja maa-aluseid linnu.

Ephesus

Foto: Marco Pavan/Vida Press

Ephesuse antiiklinn on üks paremini säilinud omataolisi terves maailmas. Esimesel sajandil eKr oli Ephesus üks suurimaid linnu Rooma Impeeriumis mistõttu on see paik ka üheks seitsmest maailmaimest.

Istanbul

Foto: Anna Serrano/Vida Press

Istanbul on olnud nii Osmani impeeriumi kui ka Konstantinoopoli nime all Bütsantsi pealinnaks, mistõttu on see kaunis linn tulvil ajalugu, väärikaid hooneid ning kauneid vaateid Bosporuse väinale. Istanbul on ainus linn maailmas, mis asub kahe kontinendi, Euroopa ja Aasia, vahel.

Pamukkale

Foto: Steve Williams/REX/Vida Press

Pamukkale, mis tähendab türgi keeles puuvilla lossi, on üks riigi kuulsamaid loodusimesid. Pamukkale on niisiis lumivalge  lubjakivimist moodustunud looduslik trepp, kus voolab soe ja tervistav allikavesi.

Nemruti mägi

Foto: Massimo Borchi/Vida Press

Türgi idaosas asuval Nemruti mäel on hiiglaslikud vanade jumalate peakujud, mis valvavad iidset hauapaika. Kõige maagilisem aeg kujude külastamiseks on päikesetõus, kui hommikupäike langeb hiiglaslike kivipeade peale.

Ölüdeniz

Foto: Johanna Huber/Vida Press

Imeline türkiissinine vesi, lopsakas roheline mets, kaljud, valge rannaliiv. Selles paigas on kõik, mida ühelt paradiisirannalt oskaks oodata. Ölüdenize mäed on ka üheks parimaks paigaks paraplaaniga lendamiseks.

Topkapı palee Istanbulis

Foto: Anna Serrano/Vida Press

See Osmani impeeriumi aegne palee pakub lisaks silmailule suurepärast ülevaadet kuulsate türgi sultanite eluolust.

Rumkale

Foto: Ali Kabas / Alamy/Vida Press

Rumkale on iidne kindlus, mis asub keset kuulsat Eufrati jõge. Kindlus ise polegi niivõrd eriline, kui sellele avanev vaade kauni sinakasrohelise veega jõelt. Kindluse ligidale saamiseks on jõekaldal palju paate, kes viivad turiste nii kindluse, vee alla vajunud linna, kui ka kohaliku kalarestorani juurde.

Sanliurfa

Foto: Anna Serrano/Vida Press

Sanliurfa on püha linn, kus nii moslemid kui kristlased usuvad Aabrahami sündinud olevat. Selles linnas seguneb türgi, araabia ja kurdide kultuur ja arhitektuur.  Samuti on Sanliurfa üks väheseid kohti Türgis, kus saab kogeda tõeliselt idamaist atmosfääri.

Bodrum

Foto: Olimpio Fantuz/Vida Press

Bodrum on populaarne puhkuse veetmise linn, mis võlub oma kreekapäraste valgete madalate majade, kauni lahe, mägede ja kindlusega. Bodrumis asus kunagi ka Halikarnassose mausoleum, mis oli üks seitsmest maailmaimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles