Ühe neiu edulugu ehk kuidas sai alguse Laura Kõrgemäe avaliku elu tähelend

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainsana Eestis: meesteajakiri FHM pakub paljastavate kehakatetega naise ilu eksponeerivat kalendrit, pildil augusti kalendripiiga Laura Kõrgemäe.
Ainsana Eestis: meesteajakiri FHM pakub paljastavate kehakatetega naise ilu eksponeerivat kalendrit, pildil augusti kalendripiiga Laura Kõrgemäe. Foto: AFP / Scanpix

Laura Kõrgemäe särav tähelend sai alguse aastal 2005, kui tele-ekraanil hakkas jooksma Eesti üks esimesi tõsielusarju, «Missid», millest võttis osa ka Tartust pärit 19-aastane Laura Kõrgemäe.

Laura Kõrgemäe
Laura Kõrgemäe Foto: Sille Annuk
«Missid 2005» võitja Laura Kõrgemäe torti lahti lõikamas pidulikul õhtul Kalvi mõisas.
«Missid 2005» võitja Laura Kõrgemäe torti lahti lõikamas pidulikul õhtul Kalvi mõisas. Foto: Kanal 2
«Missid 2005» esikolmik: Angelica, Laura ja Kadri.
«Missid 2005» esikolmik: Angelica, Laura ja Kadri. Foto: Kanal 2

2005. aasta sügisel said Eesti televaatajad kaasa elada uut tüüpi missivalimistele, kui populaarses tõsielusarjas «Missid» võistlesid ihaldusväärse tiitli nimel kümme kaunitari. Kümne saate jooksul pandi proovile neidude pingetaluvus ja suhtlemisoskused. Pinget süvendas seegi, et iga saate lõpus hääletas žürii ühe neiu võistluselt välja. Menusaate võitis Laura, kes esindas Eestit Hiinas toimunud Miss World iludusvõistlusel. Esimeseks printsessiks kuulutati Kadri Tammoja ja teiseks printsessiks Angelica Lebedev.
Telegeeniga sündinud Laura asus pärast esimest hooaega juba ise saatejuhi rolli. 
 

Saatejuht Laura Kõrgemäe.
Saatejuht Laura Kõrgemäe. Foto: Filmimees




Ilusate naiste ümber tiirlevad mehed kui kärbsed. Nii on ka kaunis Laura mitmete vastassoo esindajate palavam unenägu ja silmarõõm. Endine miss on sattunud mitmel korral meestele mõeldud ajakirja kaante vahele. 

Laura Kõrgemäe
Laura Kõrgemäe Foto: Playboy
Ainsana Eestis: meesteajakiri FHM pakub paljastavate kehakatetega naise ilu eksponeerivat kalendrit, pildil augusti kalendripiiga Laura Kõrgemäe.
Ainsana Eestis: meesteajakiri FHM pakub paljastavate kehakatetega naise ilu eksponeerivat kalendrit, pildil augusti kalendripiiga Laura Kõrgemäe. Foto: AFP / Scanpix

Kõrgemäed on suhete tandril saatnud aga rohkem skandaale kui mõnel teisel maarjamaa kaunitaril. 
2005. aastal avaldas Laura tollane elukaaslane Andreas Eelmäe, et tüdruku näol on tegemist krantsiga. Eelmäe tiris 2005. aastal ajakirja Kroonika veergudel rahva ette nende armuromaani üksikasjad.

Andreas Eelmäe
Andreas Eelmäe Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Paljastavas loos, kus Andreas ekskallimat krantsiks sõimas, häbistas noormees nii Laurat kui ka tema ema. Laura sõnul olevat noormees teda kantpeadega ähvardanud ja oli vägivaldne. Tartu klubis Atlantis olevat paarike aga sõneledes suisa kaklema läinud.
Laura suhetepagasisse kuuluvad edukad sportlased nagu korvallurid Gregor Arbet, kellega oli Kõrgemäe kokku-lahku suhtes aastal 2007 ning NBA ridadesse kuuluv Läti korvallitäht Andris Biedrins, kellega Laural oli armuromaan aastal 2009.

Gregor Arbet
Gregor Arbet Foto: Mihkel Maripuu
Andris Biedrins / Reuters/Scanpix
Andris Biedrins / Reuters/Scanpix Foto: Reuters/ScanPix

Laura kohtus oma lapse isa, finantsguru ja investeerimispankuri Veikko Maripuuga aastal 2010. Sama aasta lõpus teatasid noored kihlumisest. 
«Mu elu on nagu peatükk muinasjutust, mis kestab,» rääkis Laura vahetult pärast kihlumist ajakirjale Kroonika. Veiko palus Laura kätt vana aasta viimasel päeval. «See tuli mulle täieliku üllatusena, rahulikus koduses miljöös, kõik oli armas ja romantiline!»
Kihlasõrmus oli Laura sõnul täiuslik – valmistatud valgest kullast ja kaunistatud ilusate kivikestega.
Pulmapäeva ei olnud Veiko ja Laura paika pannud. «Kõigepealt ootame oma lapse sündi, seejärel saab alles vaikselt pulmadele mõelda. Eks iga pruudi unistus on oma pulmapäeval ikka hea välja näha,» arutles kuus aastat tagasi Laura. 

Redgate Capitali partner Veikko Maripuu.
Redgate Capitali partner Veikko Maripuu. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Veikkole ja Laurale sündis peagi laps. Veikko kohta on endine miss öelnud: «Mul on Veikkoga kindlustunne. Meie päevades on palju naeru ja rõõmu ja õnneks vähe erimeelsusi. Mul on temaga hea rahulik, ma tunnen ennast tema seltskonnas suurepäraselt. Ta täiendab mind. Ja temast saab kindlasti hea isa, ta juba on hea isa.» Veikkol oli eelnevast suhtest poeg ja tütar.

2013. aastal lõppes aga idülliline pereelu, kui Laura leidis endale uue väljavalitu - kasiinoärimehe Armin Karu poja, Erik Karu. Ka Erik jõudis Laurat kihlasõrmusega rõõmustada.

Näosaate finaali saabujad, Laura Kõrgemäe ja Erik Karu
Näosaate finaali saabujad, Laura Kõrgemäe ja Erik Karu Foto: Harry Tiits
Moèt Ice Rannapidu Viimsis Laura Kõrgemäe ja Erik Karu
Moèt Ice Rannapidu Viimsis Laura Kõrgemäe ja Erik Karu Foto: Ardo Kaljuvee

Samal ajal kui Laural keris armulugu Karuga, hakkas Veikko suhtlema Kõrgemäe hea sõbranna ja tolleaegse naabrinaise Iris Õunapuuga.

Iris Õunapuu
Iris Õunapuu Foto: Filmimees

2014. aasta lõpus teatas Laura Kõrgemäe modelliagentuuri avamisest. Suur pidu peeti maha kokteilibaaris Butterfly Lounge. Invidia agentuuri omanikeringi kuulus ka Kõrgemäe tollane elukaaslane Erik Karu ning Laura üks parimaid sõbrannasid, jumestuskunstnik Kerstin Koort. 

Invidia Agentuuri glamuurne avapidu.Kerstin Koort ja Laura Kõrgemäe
Invidia Agentuuri glamuurne avapidu.Kerstin Koort ja Laura Kõrgemäe Foto: Tiit Mõtus

Ka Erik Karuga ei kestnud armuõnn pikalt. 2015. aastal nähti Laurat juba uue mehe kaisus. Hurmava kaunitari järjekordne vallutus oli teleprodutsent Hermes Brambat, kellega sidus pikaaegne sõprus.

Laura Kõrgemäe ja Hermes Brambadt
Laura Kõrgemäe ja Hermes Brambadt Foto: Instagram

Kuigi suhe oli Erik Karuga ametlikult lõpetatud, kasutas Laura Eriku poolt talle juba nende suhte ajal käsutada antud punast Lexust. Erik selgitanud seda põhjusel, et neil on Lauraga selline kokkulepe ja ta ei pidanud võimalikuks võtta pärast suhte lõppu autot ära naiselt, kes on ka väikelapse ema.

Kuigi Laura on värvika eraeluga, ei teadnud isegi lähedasemad tema seotust Ameerikas elava miljonäriga, kellega väidetavalt läbi agentuuri Invidia on vahendatud noori naisi. 

Laura Kõrgemäe / I.J. Zand
Laura Kõrgemäe / I.J. Zand Foto: TV3

Enda sõnul hetkel välismaal viibiv Laura Kõrgemäe koostööpartner Kerstin Koort on kinnitanud Elu24-le, et Invidia agentuuris kupeldamist toimunud ei ole. Kerstin ise ei ole agentuuriga juriidiliselt enam seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles