Kõik videod: Marta Laan tegi näosaates Beebilõusta sigahästi järele, aga Daniel võitis (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Su nägu kõlab tuttavalt» neljas saade, Marta Laan
«Su nägu kõlab tuttavalt» neljas saade, Marta Laan Foto: TV3

«Su nägu kõlab tuttavalt» neljanda saate võitis Julie Andrewsi kehastanud Daniel Levi Viinalass, kes annetas võidetud 1000 eurot Helpific MTÜ-le. 

Neljandas saates jäi teiseks Marta Laan, kellele järgnesid Bert Pringi, Hele Kõrve, Andres Dvinjaninov, Elina Born ja Hanna Martinson ning viimasena Valter Soosalu.

Kohtunikutooli istus sel korral lisaks Tanja Mihhailova-Saarele, Olav Osolinile ja Andrus Vaarikule külaliskohtunik Laura Põldvere.

Olav Osolin, Tanja Mihjailova-Saar, Laura Põldvere, Andrus Vaarik
Olav Osolin, Tanja Mihjailova-Saar, Laura Põldvere, Andrus Vaarik Foto: TV3

Esimese saate võitis Valter Soosalu, teise saate Marta Laan ja kolmanda Hele Kõrve.

Pärast neljandat saadet juhib üldtabelit Marta Laan, teisel kohal on Bert Pringi ja kolmandal Valter Soosalu.

Neljanda saate esitused

Hanna Martinson – Thea Paluoja, «Sinu juures»

Olav: Pintsakud olid tõesti nii suured tol ajal. Tore! Kullaprooviga lugu.

Tanja: Mulle väga meeldis, tämber oli hästi sarnane. Maneer oli ka sarnane. Nagu mõtlen, nõnda laulan. Kõik oli tore. See mood oli kummaline tol ajal. Aga kuidagi sobis, päris ehtne oli algus.

Laura: Mõnus oli kuulata ja nautida seda. Ootasin, kas tuleb see pilk. Ja liikumine oli sujuv ja mõnus. Tämber sama. Nagu videot oleks vaadatud.

Andrus: See oli äärmiselt naljakas ja väga autentne. Tol ajal oli video tegemine dissidentlik samm, väga Läänele omale. Nii abitud nad oligi. See oli see, mis ETV pani MTV-le vastu. Su enda rabedus kandus üle Theale, aga see seesmine tunne oli täpselt õige. 

Valter Soosalu – Gloria Gaynor, «I Will Survive»

Tanja: No väga tore number oli. See oli üks lugudest, mida ma olen elus kõige rohkem kuulnud. Kui sa lõpetasid laulmise, siis tuli attitude, aga loo keskel sa mõtlesid liiga palju. Eks Gloriat oli natuke vähem kui oleks tahtnud. 

Laura: Selle nurga alt, kus mina istun, oled sa ääretult ilus naine. See, kuidas sa sealt ülevalt alla tulid, oli lummav. Nõustun Tanjaga selle pilgu osas, aga loo lõpus hakkas kooruma välja.

Andrus: Sa ei leidnud endas Gloriat üles ja sa mõtlesid liiga palju selle peale, millist häält ta peaks tegema ja milline välja nägema.

Olav: Minule tundusid sa Uku Suvistena ilusam kui Gloria Gaynorina. Aga eks naised vaatavad teise pilguga. Minu arvates oli see täitsa korraliku tasemega drag show.

Marta Laan – Beebilõust, «Mendid» 

Laura: Mul tulid külmavärinad, sest mul on natuke teema Beebilõustaga. Muusikaauhindadel istus ta minu ees ja siis ma vaatasin, et milline tüüp, milline attitude ja olek. Nii et vau!

Andrus: Küll see estraadimuusika maailm on kirju! Ma keeldun uskumast, et selline muusika on olemas. Mulle meeldis! See oli ikkagi loomatöö, üle mõistuse!

Olav: Ma ei kujutanud ette, et Marta võib sellist asja luua siin lava peal. Sa olid veenev mehena, selle tüübina ja artistina. 

Tanja: Mulle meeldis, et ma sain lõpuks ka oma emakeelt kuulda. Kahjuks ei saanud kaasa laulda, sest mul ema ka vaatab. Sa tegid sigahästi seda.

Andres Dvinjaninov – Ivan Rebroff, «Kalinka» 

Andrus: Võimas number! Ega keegi teine sellega hakkama poleks saanud. See oli selline vokaalfüsioloogiline number. Ma usun, et see jääb unikaalseks selle saate ajaloos. 

Olav: Ma olen Rebroffiga ühe pettumuse üle elanud. Vene ajal mõtlesin, et ta on nagu Võssotski, kes teeb kelmikaid lugusid. Siis hakkasime salaja plaati kuulama ja milline pettumus - tuli see «Kalinka». Aga lauldud superhästi, ilus bass.

Tanja: Mina ikka täiega nautisin seda. Meeldis, kui professionaalselt sa tegid seda. Sa täitsid need väikesed pausid asjadega, mida ta otseselt ei teinud, aga need nii sobisid. Sa olin ikka nagu venku, kes teab, mis ta väärt oled. Meeldis see madal ots, mulle väga meeldivad madalad noodid. Seda oli väga hea kuulata, mul kukkus lõug vastu lauda.

Laura: Mulle tuletasid sa alguses meelde ühte Tartu jõuluvana, kellel oli see, et ta oli pitsi viina võtnud ja silmad kilasid. Kui ma harjusin selle pildiga, siis suutsin süveneda vokaalsesse tehnikasse ja teemasse. See oli super.

Elina Born – Blacky, «Ingel»  

Olav: Väga armas meenutus nendest aegadest. See tämber oli mulle väga tuttav. Minu eriline lemmik oli hiid Angela Aak. Hääle poolest olid küll sarnane. Sulle oli ta aiaiai, aga teistele oli küll selge.

Tanja: Minu arvates oli väga hästi tehtud. Väga meeldis see tämber, sosistamisest väga nasaalse laulmine. Mõtlesin korraks, et kas natuke panid üle, aga siis tundus, et nii ongi. Üle ei läinud ja vähe ka ei teinud. Külje pealt oli väga sarnane ka.

Laura: Minu arust väga hästi sobib see soeng sulle. Vokaalselt minu meeles salmis oleks võinud veel nasaalsemalt teha. Ei pannud üle, täitsa õige karakter. 

Andrus: Ma olen täiesti vaimustatud! Sa elasid väga-väga sisse. Sa oled ise väga tugev vokalist ja Lea on ka vokaalne fenomen. Ma ei kuulnud üldse Elinat. Mind ei seganud see Angela absoluutselt. See on tehniliselt ka raske laul. See on parim number, mis sa oled siin saates teinud.

Daniel Levi Viinalass – Julie Andrews, «The Hills Are Alive»  

Tanja: Misasi see oli? Mul läksid prillid uduseks! See oli nii hea praegu. See elasid nii hästi sisse, selline naiivitar. Kõlava, kõrge häälega, ise blondikene... See lõppes liiga vara minu jaoks. Kõlasid ikka väga-väga ilusti!

Laura: Minu arust lõppes õigel ajal, sest mul oli tunne, et sina hakkad kohe nutma ja mina hakkan kohe nutma. Ma muretsesin vahel, et kui sa jooksma hakkasid, et sa jooksid hingetuks. Aga sa said pidama.

Andrus: Braavo! See oli parim! See ei olnud kerge, see polnud päris Daniel. Kogu see tehniline mehaanika selgeks saada. Sa ajastasid jälle närvi õigeks ajaks. 

Olav: Oi, mulle meeldis see väga! Ma ei kujutanud ette, kuidas Danielist saab nunnast muusikaõpetaja. Nüüd ma nägin selle ära. See oli jumala ilusasti lauldud. Ma arvan, et ka sinu välimus oli ka autentne, nõrgema nägemisega Von Trappi petad ära küll.

Bert Pringi – Dagö, «Muusik» 

Laura: Mulle väga meeldib su kõht. See, kuidas sa toetusid vastu mikrofonijalga. Kogu see hääldus ja... Mina olen sõnatu!

Andrus: Täiesti uskumatu. Sa ei läinud väliselt kuskil üle piiri, Saatpalu ei saa sind kohtusse kaevata ja süüdistada mõnitamises. Sa olid nii üdini Saatpalu, ma arvan, et kui ta sind näeb, hakkab tal kade. Ma usun, et Saatpalu pole ise Saatpaluga nii rahul olnud kui Bert.

Olav: Saatpalu pakub lauljana lõbusaid võimalusi jäljendamiseks ja parodeerimiseks ning sa võtsid need nõksud kõik kasutusele. Põnev oli seda vaadata, sa isegi läksid Saatpalu nägu natuke.

Tanja: Detailirohke esinemine! Kui natuke nuriseda, siis kohati oli liiga hästi lauldud. Teksti edasiandmine on selle etteaste puhul tähtsam.

Hele Kõrve – Montserrat Caballe, «O mio babbino caro»

Andrus: Siin ei oska tõesti neid punkte panna. Hele Montserrat on ju hoopis teises kategoorias. Kuidas sa võrdled teda Bertiga? Me oleme head kolleegid, aga ma ei aimanud... Sügav kummardus.

Olav: Väga suur üllatus minu jaoks. Ma teadsin, et sa oled hea laulja, aga et nii hea, seda ma ei teadnud. Seal ei olnud mingit pingutust, see oli nii, nagu seda asja tehakse.

Tanja: Mina üldse ei kahelnudki, et siit tuleb väga tugev ja professionaalne esitus. Kõik pisikesed detailid olid olemas. Kui natuke jällegi viriseda, siis võibolla alumises otsas oleks tahtnud sügavust rohkem. Muidu puhas nauding.

Laura: Minu jaoks ei olnud üllatus, ma tean, et sinus on peidus veel enamatki. Minu jaoks oli kõige ilusam see, kui sa võtad neid kõrgeid noote pianos ja hoidsid neid - külmavärinad, tõesti!

«Su nägu kõlab tuttavalt» on eetris pühapäeviti kell 19.30.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles