Richard Clayderman annab Tallinnas kontserdi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Clayderman
Richard Clayderman Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Maailma populaarseim ja edukaim pianist Richard Clayderman esineb 9. oktoobril Tallinnas Nokia Kontserdimajas oma maailmaturnee «From Paris With Love» raames.

Richard Clayderman (sündinud Philippe Pages) nägi ilmavalgust 28. detsembril 1953.a. Pariisis klaveriõpetaja pojana. Alustades intensiivseid klaveriõpinguid juba varases nooruses mängis ta kuue aastasena vabalt noodist. Kaheteistkümne aastaselt võeti noor Philippe vastu Pariisi konservatooriumisse klaveri erialale ja neli aastat hiljem sai temast kooli parim klavermängija. 1976.a. võttis ta endale artistinime Richard Clayderman. Tema esikalbum «Ballade Pour Adeline» ilmus 1977.a. ja viis ta hetkega maailma tippu. Plaati on antud välja 38 riigis ning müüdud üle 22 miljoni.

Richard Claydermani edukust tõestab üle 90 miljoni müüdud ametliku plaadi. Tema iseloomulik romantiline mängustiil on toonud talle superstaari staatuse kogu maailmas. Praeguseks on ta lindistanud juba üle 1200 loo ning ajakirjanike sõnul pole keegi teine peale Beethoveni populariseerinud klaverimängu nii nagu «Romansside Prints» (Nancy Reagani poolt antud tiitel) Richard Clayderman.

Richard Clayderman faktides:

  • müünud ametlikult üle 90 miljoni albumi
  • lindistanud üle 1200 loo
  • saanud 267 kuldalbumi tiitlit
  • saanud 70 plaattina albumi tiitlit
  • reisinud üle 3 miljoni kilomeetri ja andnud üle 1800 kontserdi ümber maailma

Richard Claydermani kontserdi «From Paris With Love» piletid on müügi Ticketpro ja

Piletilevi müügikohtades üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles