Video: Hollywoodis lahvatas uus ahistamisskandaal, nüüd süüdistatakse režissöör James Tobackit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Toback
James Toback Foto: Wikipedia.org

Selle kuu alguses lahvatas skandaal tuntud produtsendi Harvey Weinsteini ümber, kuna ilmnes, et ta kasutas aastakümnete jooksul paljusid näitlejannasid seksuaalselt ära.

Los Angeles Times avaldas artikli, mille kohaselt paljastus Hollywoodis veel seksuaalse ahistamise juhtumeid, sest nüüd süüdistavad vähemalt 38 naist režissöör James Tobackit ahistamises.

Osade naiste teatel lähenes Toback neile avalikes paikades ja lubas, et teeb neist staarid. Naised läksid selle vale lõksu, režissöör soovis vaid nendega seksida või siis nende silme ees end rahuldada.

72-aastane režissöör teatas pärast skandaali puhkemist, et ta ei ole ühtegi neist naistest, kes teda ahistamises süüdistavad kunagi kohanud ja kui ka kohtas viieks minutiks, siis ta ei mäleta neid kohtumisi.

James Toback
James Toback Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Tobackit süüdistavate naiste seas on üsna mitu, kes on nüüdseks kuulsad. Näiteks bändi Veruca Salt laulja ja kitarrist Louise Post.

Näitlejanna Echo Danon meenutas, et kui ta oli Tobacki filmi «Black and White» võtetel, siis see mees käperdas ta keha ja sõnas, et nad peaksid seksima.

«Kõik tahtsid töötada ja selle tõttu neist juhtumitest ei räägitud. Ka mina ei rääkinud, sest lootsin Hollywoodis veel rolle saada,» teatas Danon.

Pärast James Tobacki skandaali puhkemist teatas produtsent Harvey Weinsteini seksuaalses ahistamises süüdistav näitlejanna Rose McGowan Twitteris: «Kuradi James Toback ka sina teed sama, ka sina traumatiseerid naisi».

Harvey Weinstein / Jordan Strauss/AP/SCANPIX
Harvey Weinstein / Jordan Strauss/AP/SCANPIX Foto: Jordan Strauss/AP/Scanpix

Itaalia näitlejanna Asia Argento, kes samuti Weinsteini süüdistab, lisas omaltpoolt: «Olen uhke õdede üle, kes suutsid veel ühe sea paljastada».

Asia Argento
Asia Argento Foto: Andrea Raso/Lapresse/Scanpix

Kuigi Toback ei ole nii tuntud kui Weinstein, on tal seljataga 40 aasta pikkune edukas režissööri- ja stsenaristikarjäär.

New Yorgist pärit Toback on lõpetanud Harvardi ülikooli ning töötab ka loomingulise kirjutamise õppejõuna.

Ta esimene film «The Gambler» valmis 1974. aastal ja selle peaosas on James Caan. 2014. aastal tehti selle linateose kordusfilm, peaosas on Mark Wahlberg.

Tobacki ainus Oscari nominatsioon on stsenaariumi eest gängsterifilmile «Bugsy», mille peaosa kehastab Warren Beatty.

Tobacki värskeim film «The Private Life a Modern Woman», mille peaosades on Sienna Miller ja Alec Baldwin, esilinastus selle aasta esimeses pooles Veneetsia filmifestivalil.

Lisaks näitlejannadele teatasid mitmed Tobacki kolleegid sotsiaalmeedias, et ta käitumine naiste suhtes on taunimis- ja häbiväärne.

Režissöör Scott Derrickson kirjutas Twitteris, et kui põrgu on tõesti olemas, siis ta kolleeg Toback on juba selles.

Sotsiaalmeedias tekkis seoses Weinsteini skandaaliga liikumine#MeToo, milles tuuakse pinnale aina uusi ahistamisjuhtumeid.

Filmi «Guardians of the Galaxy» režissöör James Gunn kirjutas Facebookis, et tal on andmed vähemalt 15 naise kohta, kellel on Tobackiga negatiivne kogemust ning nende naiste seas on ka ta kallim, kaks sõpra ja üks pereliige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles