Video: Prantsuse presidendi koer üllatas ministreid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse presidendi koer Nemo (kamina juures)
Prantsuse presidendi koer Nemo (kamina juures) Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Prantsusmaa varasematel presidentidel on Élysée palees koeri olnud, kuid praeguse presidendi Emmanuel Macroni labradori ja grifooni segutõugu koer on eriline, kuna ta on võetud loomade varjupaigast.

Presidendi koer Nemo on presidendist isegi kuulsam ja rohkem pildistatum, ta oli näiteks sel suvel paleetrepil vastu võtmas Nigeri presidenti Mahamadou Issoufoud, edastab The Guardian.

Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni koer Nemo
Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni koer Nemo Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kuid kaheaastane Nemo sai nüüd ka negatiivses mõttes kuulsaks, kuna presidendi ja ministrite kohtumise ajal jäädvustati koera pissimas kohtumisruumi kaminale ja põrandale. 

Nii Macron kui ministrid jäid vait ja vaatasid üllatunult, kui märkasid koera urineerimas.

Prantsuse presidendi koer Nemo (kamina juures)
Prantsuse presidendi koer Nemo (kamina juures) Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Mulle jäi kõrva kummaline heli ja siis nägin koera siseruumides pissimas,» teatas ökoloogiaminister Brune Poirson.

Macroni üks nõunikest, Julien Denormandie küsis presidendilt otse, et kas seda juhtub sageli.

Macron naeris selle küsimuse peale ja üritas kohtumist jätkata.

Juhtumit tehti video, mis jõudis prantsuse meediasse ja sotsiaalmeediasse, kuid ei ole teada, kas keegi kutsuti koera uriini koristama.

Prantsuse presidentide koertest on glamuuriajakirjades ilmunud kümneid fotosid, millel nad poseerivad, kuid on teada, et ka varasemad koerad on palees elades nii mõndagi korda saatnud.

Näiteks 2007 - 2012 presidendiametis olnud Nicolas Sarkozy koertel oli harjumus närida ajaloolist mööblit, tekitades tuhandete eurode eest kahju. Pärast Sarkozy ametist lahkumist saadeti koerte tõttu kannatada saanud mööbel restaureerimisele.

Nicolas Sarkozy / wikipedia.org
Nicolas Sarkozy / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

President Jacques Chiraci, kes oli ametis 1995 – 2007, väike valge malta koer Sumo oli harjunud palee suuurtes ruumides jooksma ja ka asju lõhkuma, kuid kui ta pidi kolima Chiraci ametiaja lõppedes väiksematesse ruumidesse, tekkis koeral depressioon ja ta hakkas oma peremeest ründama, tekitades talle kehavigastusi.

Jacques Chirac / wikipedia.org
Jacques Chirac / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org
Malta koer
Malta koer Foto: Kuvatõmmis/Youtube
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles