Eesti noored tähistavad suurelt Euroopa päeva

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu ja Eesti lipp
Euroopa Liidu ja Eesti lipp Foto: Raigo Pajula

Eeloleval esmaspäeval, 9. mail korraldab Eesti avatud noortekeskuste ühendus 15 Eesti maakonnas ühise noorte Euroopa päeva, et tähistada sellega 61 aastat tagasi astutud esimest sammu praeguse Euroopa Liidu väljakujunemise suunas.

Pärnu noorte vabaajakeskuse praktikandi Marika Schumanni teatel on “Ühine Euroopa” kogu päeva hõlmav slogan, mille eesmärk on mõista anda, et Euroopa on kõigi ühine mängumaa, kus kõigil on võrdsed võimalused, kuid edu pandiks on ühiselt koos tegutsemine. Et jõuda ja püsida tipus, on vaja tunnetada enda kõrval tugevat meeskonda ning kaaslasi. Samas noor, kes tunneb, et Euroopa Liit on seni veel midagi kauget ja võõrast, saaks öelda - ühineme, saame tuttavaks, moodustame ühise meeskonna.

Euroopa päeva tähistamine algab esmaspäeval üle Eesti avatud noortekeskustes üheaegselt kell 15.

Kõigis maakondades on valitud üks noortekeskus, kus toimuvad kogu päeva kestel Euroopa Liidu teemalised töötoad, viktoriinid, minimessid, esinemised ja fashmob'id.

“Kogu päeva kestel tehakse kõigisse korralduspaikadesse interneti otselülitusi, mis kuvatakse ühiseks peoks internetilehel www.eank.eu/euroopapäev2011 ja nii valmibki Eesti noorte Euroopa päev,” seletas Schumann.

Kogu päeva juhib üle-eestiliselt Lenna Kuurmaa, kes asub Karksi valla kultuurikeskuses. Samas toimuvad päeva keskseimad sündmused, nagu meeskondlik mälumäng Euroopa Liidu teemadel. Mälumäng on internetipõhine, vastuste esitamine toimub SMSiga. Tulemused avalikustatakse reaalajas.

Kell 19 algab igas maakondlikus noortekeskuses kontsert, mida korraldavad kohalikud DJd või noored muusikud.

Õhtul kell 20 alustab Keila noortekeskuses kontserdiga Ott Lepland ja kell 21 jätkavad Karksi-Nuia kultuurikeskuses Tanel Padar & The Sun.

Kontsertidest tehakse interneti vahendusel otseülekanne kõigisse maakondadesse.

Päev lõpeb kell 22 kui võetakse kokku mälumängu tulemused. Võitjale on auhinnaks välja pandud mängukonsool X-box 360 kinect ja muidki väiksemaid auhindu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles