Richard Clayderman tuleb taas Eestisse

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Clayderman.
Richard Clayderman. Foto: promo

Tänavu 9. oktoobril esineb Tallinna Nokia kontserdimajas maailma üks populaarsemaid ja edukamaid pianiste Richard Clayderman, tulles Eestisse oma maailmaturnee “From Paris With Love” raames.

Andreas Lukin kontserti korraldavast osaühingust El Comandante Producciones märkis, et Clayderman on müünud kogu maailmas üle 90 miljoni plaadi ja ta on salvestanud üle 1200 loo. Ta on andnud maailmas aukartustäratavad ligi 1800 kontserti.

Clayderman (sündinud Philippe Pages) sündis 28. detsembril 1953. aastal Prantsusmaa pealinnas Pariisis klaveriõpetaja pojana. Ta alustas intensiivseid klaveriõpinguid varases nooruses ja nii mängis ta juba kuuesena vabalt noodist. Kaheteistkümneaastaselt võeti Philippe vastu Pariisi konservatooriumisse klaveri erialale ja neli aastat hiljem sai temast kooli parim klavermängija.

1976 võttis ta endale artistinimeks Richard Clayderman. Tema 1977. aastal ilmunud esikalbum “Ballade Pour Adeline” viis ta hetkega maailma tippu. Plaati on antud välja 38 riigis ja müüdud üle 22 miljoni eksemplari.

Claydermanile iseloomulik romantiline mängustiil on toonud talle superstaari staatuse kogu maailmas ja väidetavalt pole keegi varem populariseerinud klaverimängu nii palju nagu Clayderman.

Nancy Reagan ristis mehe romansside printsiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles