Sajandi idioodid lasid end jäädvustada krokodillilõksus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krokodillilõks Austraalias Port Douglases
Krokodillilõks Austraalias Port Douglases Foto: twitter.com

Austraalias Queenslandis leidis mõni aeg tagasi aset krokodillirünnak, mille tõttu pandi välja söödaga lõks, et sealseid roomajaid püüda.

Sel nädalal ilmus sotsiaalmeediasse foto, millel on näha mitut meest Port Douglase sadamas selles lõksus poseerimas, edastab The Guardian.

Krokodillilõks Austraalias Port Douglases / Twitter.com
Krokodillilõks Austraalias Port Douglases / Twitter.com Foto: twitter.com

Port Douglase linnapea Julia Leu arvates ei ole need oma eluga riskinud mehed terve mõistuse juures, sest lõksus oli krokodillide ligimeelitamiseks liha ja need loomad oleks võinud igal ajal sinna tulla.

«Ma lihtsalt olen sellise hoolimatu ja rumala teo tõttu sõnatu. Pean veel kaaluma, kas need mehed on väärt aasta idiootide või sajandi idiootide auhinda,» teatas linnapea.

Krokodillilõks Austraalias Port Douglases / Twitter.com
Krokodillilõks Austraalias Port Douglases / Twitter.com Foto: twitter.com

Sotsiaalmeediasse ja hiljem meediasse jõudnud fotodel on näha, kuidas mitu meest ujuvad lõksu lähedal ja siis lähevad selle sisse ning kaugemal olija tegi neist fotod.

Krokodillilõks Austraalias Port Douglases / Twitter.com
Krokodillilõks Austraalias Port Douglases / Twitter.com Foto: twitter.com

Lõks seati üles üsna selle koha lähedale, kus 4,3-meetrine krokodill tappis 79-aastase dementsuse all kannatanud pensionäri Anne Cameroni, kes läks lähedal asuvast vanadekodust jalutama ja sinna enam tagasi ei jõudnud.

Vähem kui kaks nädalat tagasi naise tapnud krokodill tabati Port Douglasest lõunasse jäävast Mowbray jõest. Selle jõe deltaalal ja jões elab palju krokodille.

Queenslandi keskkonnaminister Steven Miles teatas Twitteris, et lõksus poseerinud mehed ei ole täie mõistuse juures.

«Kas tõesti nad tegid seda? Selles lõksus oli krokodillide jaoks liha. Sinna ujumine oli rumal tegu ja seda ei tohi teha,» teatas minister.

Milesi sõnul on ta ministriametis oldud aja jooksul kuulnud ja näinud nii mõndagi, kuid see ületas igasuguse piiri.

«Me ei saa keelata, kui inimesed tahavad oma elu ohtu seada. Igat lollust ei saa seadusega ära keelata, kuid kui krokodillilõksu on lõhutud ja kahjustatud, saab selle eest trahvi määrata,» lisas minister.

Port Douglas asub Austraalias Queenslandi põhjaosas, umbes 70 kilomeetri kaugusel Cairnsist. Seal elab üle 3000 inimese, kuid turismihooajal, mis kestab maist septembrini elanike arv mitmekordistub.

Port Douglas asub maailmapärandi nimistusse kantud Suure Korallrahu ja Danitree vihmametsa lähedal, olles samas Austraalias populaarsuselt kolmas turismipaik.

Port Douglas / wikipedia.org
Port Douglas / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles