Riik pildis: kümme kohta, mida Mehhikos kindlasti külastada

Foto: Johanna Huber/ Vida Press
Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe reisiportaali «Riik pildis» artikliseeria toob lugejateni hulgaliselt põnevaid kaadreid maailma eri paigust.

Mexico City

Zocalo linnaosa Mehhiko pealinnas
Zocalo linnaosa Mehhiko pealinnas Foto: Eddy Galeotti / Alamy/ Vida Press

Mehhiko pealinn on ehitatud asteekide aegse Texcoco järve peale, mistõttu on linna betoontänavate aluses järvemudas peidus palju ajaloolisi asteekide esemeid. Lisaks põnevale ajaloole on linn elust pulbitsev ning pakub tegevust igale reisihingele. Mehhiko pealinnas saad sõita paadiga vanadel asteekide kanalitel, avastada püramiide, külastada kunstnik Frida Kahlo stuudiot ning einestada šikkides hipsterite linnaosades Condesas ja Polancos.

Oaxaca

Hierve el Agua
Hierve el Agua Foto: Zoonar GmbH / Alamy/ Vida Press

Oaxaca on üks traditsioonilisemaid piirkondi, mis Mehhikos on säilinud. Lisaks on see ka Mehhiko toidupealinn. Siinsed maitsvad toidud ja kuulus käsitöö pärinevad väidetavalt siin varem elanud põlisrahvalt zapoteekidelt. Oaxaca loodus on samuti maagiline, naudi mineraalvanne Hierve el Agual või jaluta lõpututel agaaviväljadel.

Palenque

Üks Palenque püramiididest/ Foto:
Üks Palenque püramiididest/ Foto: Foto: Saba Ahang

Palenque püramiidide varemed asuvad keset džunglit, mistõttu on hea õnne korral võimalik varemetes turnides kuulda ahve või vääveltukaane puude otsas huilgamas. Palenque püramiidid on vähemalt sama võimsad kui maailmakuulus Chitzen Itza kompleks, kuid nende asukoht muudab külastuse veelgi erilisemaks.

Isla Holbox saar

Isla Holbox
Isla Holbox Foto: all / Alamy/ Vida Press

Liivased tänavad, vähe autosid, värvilised Kariibi tüüpi majad ning rahulik atmosfäär. Sellel imelisel saarel on võimalik ujuda koos hiiglaslike valgevaaladega ning imetleda flamingosid ja pelikane.

Barrancas del Cobre kanjon

Foto: Al Argueta / Alamy/ Vida Press

Barrancas del Cobre on tegelikult kuuest kanjonist koosnev kompleks, mis on suurem ja sügavam kui ülikuulus Grand Canyon Arizonas. Kanjonit saab avastada nii matkates, rattaga kui ka hobuse seljas, kuid kõige populaarsem kanjoni vaatlemise viis on rong. Rong sõidab läbi kanjoni Chihuahuast Los Mochisse ning sõit kestab 15 tundi. Barrancas del Cobres elavad ka mitmed põlisrahvad, kes on tänu mägede eraldatusele säilitanud oma identiteedi ja iseseisvuse.

Agua Azul

Agua Azul veejoad
Agua Azul veejoad Foto: Saba Ahang

Agua Azul on imekaunis džungli keskel asetsev kosk. See koosneb pikast kanjonite ja kaljude rajast, mille vahel voolab türkiissinine vesi. Kose ümbruses on palju väikseid veesopistusi, kus saad köiega vette hüpata ning kuulata looduse hääli.

Teotihuacan

Foto: De Agostini / G. Sioen/REX/ Vida Press

Mehhiko suurim ja võimsaim püramiid Päikesepüramiid asub Mexico Cityst vaid 50 kilomeetri kaugusel.  Püramiid on ehitatud rohkem kui 4000 aastat tagasi ning on osa tervest püramiidide kompleksist, mille kõigi otsa on lubatud ronida. Tule kohale varahommikul, et vältida rahvamasse ning nautida imelist vaadet püramiidi tipust.

Sumidero kanjon

Jõgi kanjoni põhjas
Jõgi kanjoni põhjas Foto: Saba Ahang

Sumidero kanjon on kitsas ja sügav kanjon Chiapase osariigis. Kanjoni põhjas asub jõgi, millel saab paadiga sõita ning kauneid vaateid nautida. Jões elavad krokodillid ja puude otsas ahvid, keda kindlasti oma paadisõidul kohtad.

Tulum

Foto: Johanna Huber/ Vida Press

Tulumis on ühed parimad rannad terves Mehhikos: lumivalged liivad, türkiissinine Kariibi meri ja lookas palmipuud. Kuid see pole veel kõik. Siinsamas mere ääres asub ka üks maiade püramiididest ning linna lähedal on mitmeid kristallselge veega maa-aluseid veesilmi cenotesid, kuhu saab minna sukelduma ja ujuma.

San Cristobal de Las Casas

San Cristobal
San Cristobal Foto: Paolo Giocoso/SIME/ Vida Press

Väike koloniaallinn asub keset mägiseid männimetsi. Maagilise atmosfääriga linnas on kaunid värviliste majadega tänavad ja linnavaated. Tänavad on tulvil soodsa ja kauni käsitöö müüjaid ning selles linnas saab ka riigi parimat kohvi ja kakaod.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles