Liisa Pakosta: ära tee naisele seda, mida sa mehena ei tahaks kogeda meestevanglas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta.
Liisa Pakosta. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Kuna viimasel ajal on keerisa üles tulnud erinevad teemad naiste väärkohtlemisest, siis värske Naisteleht on võtnud fookusesse selle, kuidas muuta ühiskonnas suhtumist, et naise keha on objekt. Sõna on saanud viie lapse ema, endine poliitik ja soovolinik Liisa Pakosta.

Käitumismustrid tulevad meie kaasa lapsepõlvest, selles on Liisa Pakosta veendunud. «On väike osa inimesi, kes normist erinevad ja naisi asjadena näevad,» räägib Liisa ajakirjas Naisteleht.
Kuidas sellise mõtteviisiga tegeleda ja mida selleks ühiskond saab teha? «Selle mõtteviisi muutmiseks peaks kaduma naisi asjastavad reklaamid ja pornotööstus, aga ka Eestis tõusuteel olevad ettekujutused naistele, mida kõike nad teha ei tohtivat: eneseteostusest «liiast» õppimiseni, rääkimata lapse «valel ajal» lasteaeda viimisest.» Üldistada ei tohiks ka muidugi mehi, aga siinkohal toob Liisa välja kuldse mõtte: «Ära tee naisele seda, mida sa mehena ei tahaks tunda saada meestevanglas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles