Islamiriik avaldas haiglase reklaamplakati verepisaraid valavast Lionel Messist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi ähvardusplakat, millel on kujutatud Lionel Messit
Islamiriigi ähvardusplakat, millel on kujutatud Lionel Messit Foto: siteintelgroup.com

Äärmusrühmitus Islamiriik ähvardas juba mõnda aega tagasi, et 2018. aasta jalgpalli maailmameistrivõistlustel Venemaal hakkavad pommid plahvatama.

Nüüd avaldas nende propagandakanal Wafa Media Foundation ja lehekülg siteintelgroup.com reklaamplakati, millel on näha Argentina koondise staari Lionel Messit trellide taga verepisaraid valamas, edastab The Sun. 

Lionel Messi
Lionel Messi Foto: ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix

Seda plakatit jagavad Islamiriigi toetajad sotsiaalmeedias koos ähvardustega, et järgmise aasta MMil on nende võitlejad kohal.

Plakatil on ingliskeelne lause: «Te võitlete riigiga, mille sõnavaras ei ole sõna «kaotus». See on viide, et Islamiriik peab Iraagis ja Süürias vallutatud alasid oma kalifaadiks. Nad kuulutasid oma pealinnaks Süürias asuva Raqqa, kust Süüria armee hiljuti nad välja ajas ja linna vabastas.

Islamiriigi ähvardusplakat, millel on kujutatud Lionel Messit
Islamiriigi ähvardusplakat, millel on kujutatud Lionel Messit Foto: siteintelgroup.com
Äärmusrühmituse Islamiriik viimane tähtis tugipunkt Süürias oli Raqqa
Äärmusrühmituse Islamiriik viimane tähtis tugipunkt Süürias oli Raqqa Foto: AFP / Scanpix

Messiga ähvardus ei ole esimene, milles džihadistid lubavad jalgpalli MMi rünnata. Mõni aeg enne seda avaldati veel üks reklaamähvardus, millel on näha Venemaa MMi logo, relvaga džihadisti, plahvatavat pommi ja araabiakeelset sõnumit «Oodake meid», mis on tõlgitud vene keelde.

Islamiriigi ähvardusplakat
Islamiriigi ähvardusplakat Foto: siteintelgroup.com

Selle aasta alguses edastas Islamiriik veel ühe 2018. aasta MMi puudutava ähvardusplakati, millel on näha džihadisti Moskva Lužniki staadioni juures. Sellel staadionil toimub 15. juulil 2018 MMi finaalmäng.

Islamiriigi ähvardusplakat
Islamiriigi ähvardusplakat Foto: siteintelgroup.com

Plakatil on tekst: «Allahi vaenlastele Venemaal, vannume et mudžahiidid põletavad staadioni ja vaenlased oodake vaid».

Vene võimude teatel rakendatakse 2018. aasta MMil väga karme turvameetmeid, sest džihadistide ähvardusi peab võtma tõsiselt. Vene luure andmetel on Venemaale tagasi tulnud võitlejaid, kes mõni aeg on olnud Islamiriigi ridades ja nad kujutavad endast suurt ohtu.

Venemaa on Islamiriigi sihtmärkide seas põhjusel, et see riik sekkus Süüria kodusõtta ja võitleb koos lääneriikidega Islamiriigi vastu, tappes islamiste.

Lionel Andrés Messi (sündinud 24. juunil 1987 Rosarios) on Argentina jalgpallur, kes mängib ründajana Hispaania kõrgliiga klubis Barcelona ja Argentina jalgpallikoondises, kus ta on kapten.

Lionel Messi
Lionel Messi Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Messi ja ta naine Antonella Roccuzzo abiellusid 1. juulil 2017. Neil on kaks last, 2012 sündinud Thiago ja 2015 sündinud Mateo.

Lionel Messi ja ta naine Antonella Roccuzzo
Lionel Messi ja ta naine Antonella Roccuzzo Foto: Adam Davy/PA Wire/PA Images/Scanpix

21. maailmameistrivõistlused jalgpallis toimuvad 14. juunist kuni 15. juulini 2018 Venemaal. 

Venemaa 2018. aasta jalgpalli MMi logo
Venemaa 2018. aasta jalgpalli MMi logo Foto: Sharifulin Valery/TASS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles