Kariibimere saared ootavad taas turiste

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
St. Lucia
St. Lucia Foto: Justin Foulkes/ Vida Press

Tulevate nädalate jooksul avatakse taas üle 90 protsendi Kariibimere turismisihtkohtadest.

Kariibimere saarte jaoks on turism oluliseks sissetulekuallikaks. Septembris ja oktoobris räsis saari mitu orkaani, mistõttu kaotasid paljud inimesed kodud ning samuti olid mitmed turismipiirkonnad suletud, vahendab Travel and Leisure.

Laialt levinud arvamus, et orkaanide tõttu kannatas terve Kariibimere piirkond on aga tegelikust olukorrast väga kaugel, selgitas Florida-Kariibimere Kruiiside Seltsi (FCAA) president Michele Paige.

Suurem osa Kariibimere piirkonnast jäi tormist puutumata ning on olnud ja on ka edaspidi turismi jaoks vägagi avatud, rõhutas Paige.

Kahjuks on siiski neli sihtkohta (Puerto Rico, St. Martin, St. Croix ja St. Thomas), mis kandsid raskeid kahjustusi ning on alles tormist taastumas. Sellegipoolest on ka need saared tänu laiale toetusele ja kohalike tugevusele hoogsalt taastumas, selgitas Paige.

Ekspertide sõnul plaanivad ka need neli sihtkohta oma uksed taas turistidele avada juba novembri lõpuks. Näiteks Puerto Ricos asuv San Juani sadam on juba avatud. Ka mitmed hotellid on üle kogu saare oma uksi avamas ning ootavad pikisilmi turistide broneeringuid.

Loomulikult tuleb silmas pidada, et kuigi saared tervitavad taas turiste, ei näe nad kõik enam välja päris sellised nagu enne torme. Näiteks mitmed hotellid saavad oma elektri varugeneraatoritest (mistõttu võib esineda elektrikatkestusi) ning El Yunque rahvuspark on endiselt taastumas.

Kariibimere saartele reisimine aitab igal juhul elavdada piirkonna kõikumalöönud majandust ning seetõttu pööravad mitmed turismiettevõtted suurt tähelepanu turistide tagasimeelitamiseks. Näiteks avas FCCA lehekülje CaribbeanIsOpen.com (Kariibid on avatud) ning reisikorraldaja AAA Travel on algatanud «Kariibid on äritegevuseks avatud» kampaania, tuues välja sihtkohad nagu Antigua, Jamaika, Curacao ja Kaimanisaared.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles