Koli aastaks Austraaliasse! Briti väljaande sõnul on see praegu ainus mõistlik otsus sinu elus

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koaala puu otsas mõnulemas
Koaala puu otsas mõnulemas Foto: Picture Partners / Alamy/ Vida Press

Austraalia on koduks Suurele Vallrahule, eriskummalistele taimedele ja loomadele ning igavesele suvele. Miks peaksid kükitama pimedas ja külmas parasvöötmes, kui saaksid hõlpsalt minna ühte põnevaimasse paika maailmas?

Hoolimata lõpututest viisidest, kuidas kohalik loomastik-taimestik võib sind tappa, on Austraalia suurepärane riik, usub Briti väljaande metro.co.uk reisikajastaja Ellie Hattersley.

Siinne rahulik ja lõõgastunud igapäevaelu, alati külm õlu, maailma parimad rannad ning aastaringne päike peaks kohale meelitama iga põhjamaalase. Valged rannaliivad ja surfiparadiis? Olemas. Kõrged palgad? Otse loomulikult.

Austraalia on tõeline hipide paradiis. See on koht, kus matkabussis elamine on ühiskondlikult täiesti aktsepteeritud eluviis. Inimesed on nii mugavad (ja ilm on nii soe), et paljud ei vaevu isegi poodi minnes jalanõusid jalga panema.

Austraalias võid aasta läbi vabalt matkabussis elada
Austraalias võid aasta läbi vabalt matkabussis elada Foto: Philip Game / Alamy/ Vida Press

Lisaks on kolm Austraalia linna valitud kümne maailma kõige elatavamate riikide hulka. Melbourne on esimeste seas juba seitsmendat aastat järjest. Sydney jääb vaid vaevalt esikümnest välja, olles langenud tagasihoidlikule 11. kohale.

Melbourne
Melbourne Foto: Jean-marc La Roque/ Vida Press

Ja see pole veel kõik. Austraaliasse kohale lendamine on muidugi kulukas, aga juba kohal olles on palgad nii Suurbritannia ning ka loomulikult Eestiga võrreldes mitmekordsed. Juba kõigest tualettruumide küürimise eest teeniksid Austraalias 13.75 eurot tunnis, mõnest korralikust tööst üldse rääkimata.

Isegi kui sul on lihtsalt vaja aega, et mõista, mida oma elult tahad, on aastaks Austraaliasse kolimine kõige mõttekam otsus, mida saaksid vastu võtta. Kahe kuuga mõnetuhande euro kõrvale panek on siin naljaasi ning raha jääb ülegi ka elu nautimiseks.

Paljud inimesed tulevad seljakotiränduritena Austraaliasse, et jõuda selgusele oma eluvalikutes, proovida midagi uut, või lihtsalt tulla välja oma mugavustsoonist. Seetõttu ollakse siin riigis väga avatud igasugusele enesearengule.

Eestlane Austraalias, jaga oma kogemust! Kas elu Austraalias on tõesti nii roosiline nagu artikkel väidab?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles