Rootsis lasti maha hermafrodiidist põder

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põder
Põder Foto: Bj/Scanpix

Rootsi jahimees, kes osales sügisesel põdrajahil, lasi maha põdra, kes ei olnud bioloogiliselt isane ega emane, vaid mõlemad ehk ta oli hermafrodiit.

Jahimees Car-Gustav Liderfelti sõnul oli põder välimuselt nagu põder ikka, kuid ta keha lähem vaatamine paljastas huvitavat, edastab The Local.

67-aastane rootslane on jahil käinud alates teismeliseeast, kuid varem ei ole ta teed ühegi hermafrodiidist põdraga ristunud.

Mehe teatel sai ta sellise põdra kätte möödunud laupäeval, 21. oktoobril Lõuna-Rootsis Eksjö metsas.

Jahimehe teatel on põdra soo kindlaks tegemiseks kõige lihtsam vaadata, kas tal on sarvi ja kui suured need on. Liderfelt arvas, et tegemist on noore isase põdraga.

Kuid sarved olid imelikud ja põdra peakuju oli emaslooma oma. Lisaks puudus sel põdral isastele omane nahkott lõua ja kaela piirkonnas.

Kui jahimehed hakkasid looma nülgima, tükeldama ja sisikonda välja võtma, ilmnes, et sel põdral olid nii emaslooma kui isaslooma suguelundid, kuid tal puudusid munandid.

«Mitte keegi meist ei olnud varem sellist looma näinud. Kuid tuttav veterinaar sõnas, et aastas lastakse Rootsis maha umbes kolm hermafrodiidist põtra,» teatas jahimees.

Hermafrodiidist põder kaalus 220 kilogrammi ehk 30 – 40 kilogrammi rohkem kui emased põdrad tavaliselt kaaluvad. Looma vanus ei ole teada, kuid jahimeeste arvates võis ta olla umbes nelja-aastane.

Hoolimata looma «sootusest» ei olnud ta lihal midagi viga ja see oli hea maitsega.

Hermafrodiit on mõlemasooline olend ja hermafrodiitsus on päritav.

Põder
Põder Foto: Bj/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles