Üleskutse toetada 7-aastase Annabeli ravi tõi vähiravifondi ühe päevaga 200 000 eurot!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähiravifond «Kingitud elu»
Vähiravifond «Kingitud elu» Foto: Facebook

Eilne «Pealtnägija» tõi televaatajate ette 7-aastase Annabeli võitluse vähiga, mille raviks vajati rekordilised 172 000 eurot, et laps võiks saada täiesti terveks. Täna hommikuks oli tema ravi tarbeks vähiravifondile annetatud kaks korda nii palju raha, kui loodetud. 

«Tänavu Lagedi kooli 1.klassi läinud Annabelil avastati 2016. aasta novembris üks vihaseim lasteea pahaloomuline haigus – närvisüsteemiga seotud kasvaja neuroblastoom. 

Pahalase avastamise hetkeks oli see endale võtnud poole tüdruku rindkerest, painutanud kõveraks selgroo ning surunud kokku ühe kopsu. Haiglasse tõtati kui pealtnäha täiesti tervel lapsel tekkis ühel tavalisel õhtupoolikul ootamatult õhupuudus. 

Arstid diagnoosisid kolmanda staadiumi kõrge riskiga vähi. Viimased 10 kuud on väike vaprake veetnud peamiselt haiglas, eemal kodust, väikesest õest, sõpradest ning tavapärasest argipäevast. Kõigepealt sai ta Tallinna Lastehaiglas kuus kuuri keemiaravi, seejärel käis kasvaja eemaldamiseks rindkere operatsioonil. Pärast seda tehti talle Tartu Ülikooli Kliinikumis kõrgdoosi keemiaravi koos luuüdi siirdamisega ning siis läbis ta Tallinnas veel neljanädalase kiiritusravikuuri. 

Annabeli viimaseks õlekõrreks oli efektiivne uus ravim dinutuximaab beta, mille ravi hind rekordiline - 172 000 eurot. Ehkki ravimiga on pahalase seljatamise tõenäosus lausa 70 protsenti, keeldus haigekassa seda kompenseerimast.» kirjutab vähiravifond Kingitud Elu. 
Üleskutse aidata väikest Annabeli läks aga kulutulena sotsiaalmeedias liikvele ja nii koguti ühe ööga raviks vajalik summa.

«Oleme justkui puuga pähe saanud. Õiged sõnad puuduvad. Meid sisuliselt joosti headusega kummuli,» kirjutab Vähiravifondi «Kingitud elu» juhataja Toivo Tänavsuu.
«Ühe päeavaga lisandus vähiravifondi 200 000 eurot,» teatab fond enda sotsiaalmeediakanali leheküljel. 
««Aitäh» kõlab siin ilmselt õõnsalt. Aga oleme tõesti praegu täiesti sõnatud. Midagi ligilähedaseltki niisugust ei ole fondi silmad veel varem näinud. Alles toibume...» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles