Video: Etioopias päästsid lõvid tüdruku inimröövijate käest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emane ja isane lõvi
Emane ja isane lõvi Foto: Frans Lanting/picture alliance / Frans Lanting/Scanpix

Aafrika idaosas Etioopias päästsid kolm lõvi teismelise tüdruku ta röövinud meeste käest, kes tahtsid last sundida temast märgatavalt vanema mehega abielluma.

Lõvid ründasid mehi, 12-aastane tüdruk pääses ning lõvid valvasid last kuni politsei sai juhtunust teada ja võttis tüdruku oma hoole alla, edastab The Guardian.

Uurimine näitas, et mehed hoidsid tüdrukut, kelle pealt nad lootsid raha teenida, Etioopia edelaosas Kefa provintsis asuvas külas.

Piirkonnas elab palju lõvisid ja mõni neist tuli külasse ning tüdrukut kinni hoidnud mehed põgenesid.

Isased lõvid
Isased lõvid Foto: ANNELIE UTTER/Scanpix

«Lõvid tunnetasid, et tüdruk on hädas ja nad aitasid teda, valvates kuni politsei ja ta pere saabumiseni. Lõvid andsid lapse meile üle, nagu ta oleks kingitus,» teatas politseinik Wondimu Wendaju.

Ta lisas, et kui lõvid ei oleks külla läinud, oleks tüdruku saatus võinud olla karmim.

«Inimröövijad röövivad teismelisi tüdrukuid, keda müüakse vanematele meestele. Kui tüdruk ei taha abielluda, siis teda vägistatakse ja pekstakse seni, kuni ta allub,» nentis politseinik.

Inglasest lõvieksperdi Stuart Williamsi arvates tulid lõvid külasse lapse nutu peale, sest ka lõvikutsikad teevad vahel nutusarnast häält ja see on lõvidele tuttav heli.

Emane ja isane lõvi
Emane ja isane lõvi Foto: Frans Lanting/picture alliance / Frans Lanting/Scanpix

«Lõvid võisid arvata, et keegi nende kutsikatest on hätta sattunud ja läksid appi, kuid leidsid eest tüdruku, kes vajas abi. Nad võrdustasid lapse lõvikutsikaga,» selgitas asjatundja.

Lõvikutsikad
Lõvikutsikad Foto: Frans Lanting/picture alliance / Frans Lanting/Scanpix

Wondimu sõnul oli laps šokeeritud ja vigastatud ning ta viidi haiglaravile.

Politsei teatel olid tüdruku röövimise taga seitse meest, kellest neli on tabatud ja kolme otsitakse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles