Ära lase neil neljal levinud reisimurel oma puhkust rikkuda

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
reisija
reisija Foto: Guido Cozzi/ Vida Press

Nii ebameeldiv kui see ka pole, võivad reisi ajal meid tabada kõiksugu hädad nagu näiteks haigused või kaotatud pagas.

Selleks, et mõni reisiäpardus sind rivist välja ei lööks, soovitab Globalnews levinumateks reisimuredeks juba eelnevalt ette valmistuda.

Merehaigus

Kui lähed kas pikale kruiisireisile või lihtsalt paadiga merele, võta enne reisi kas 1000 milligrammi kuivatatud ingverit, või joo kanget ingveriteed. Teine võimalus on kanda punktmassaaži randmepaela nimega Sea-Band, mis on iivelduse vastu.

Montezuma kättemaks

Selliselt nimetatakse soojas kliimas saadud kõhulahtisust, mis on eksootilistes riikides reisijate seas levinud probleem. Et seda vältida, võta reisile kaasa probiootikume, ning võta neid terve reisi vältel.

Looduskatastroofid

Kuigi looduskatastroofi vastu otseselt midagi ette võtta ei saa, saad sa siiski looduskatastroofi ohuga piirkonda reisides võtta lisaks reisikindlustusele ka katastroofi puudutava lisakindlustuse. Lisaks tasub alati küsida oma hotelli administraatorilt mida ohuolukorras peaks tegema, kuna neile on antud sellekohane korralik väljaõpe.

Passi kadumine

Kui sul kunagi peaks reisil olles pass ära kaduma, anna sellest kohe teada lähimale Eesti saatkonnale. Kuna pead hakkama täitma mitmeid pabereid, tuleb kadunud passi koopia igati kasuks. Seega võta reisile minnes igaks juhuks alati oma passi koopia kaasa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles